25.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Ce spun experţii medicali despre laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19

Ce spun experţii medicali despre laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19

O postare de pe Facebook care susţine că vitamina C, zincul şi lactoferina din laptele de vacă pot lupta cu succes împotriva coronavirusului s-a viralizat şi a generat mii de reacţii.

Experţi în sănătate contrazic noul mit care circulă pe reţelele de socializare, intitulat „Luptă cu COVID-19 cu un pahar cu lapte“, postare care apare pe pagina site-ului The Bullvine, publicaţie americană care se recomandă ca o comunitate a profesioniştilor din domeniul lactatelor.

Articolul susţine că laptele ne fereşte de coronavirus, deoarece conţine lactoferină, o proteină care ajută la lupta cu viruşii, precum şi vitamina C şi zinc, ambele cu roluri importante la întărirea imunităţii.

Facebook a catalogat postarea ca informaţie falsă deoarece nu conţine nicio dovadă ştiinţifică, iar experţi medicali contrazic ferm orice tratament de acest gen.

„Nu avem niciun vaccin ca să prevenim boala coronavirusului. Cel mai bun mod să prevenim este să evităm să fim expuşi la virus“, spune Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA.

Recomandarea instituţiei este ca toată lumea să se spele des pe mâini, să evite contactul cu persoanele bolnave, să poarte mască medicală în caz de boală, distanţarea socială şi dezinfectarea suprafeţelor atinse frecvent.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a...

ȘTIRI GdS

Sorin Cârțu, jenat și deranjat de atitudinea jucătorilor din...

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, nu a avut niciun motiv să zâmbească după primul amical al zilei, cu FC Viitorul. El s-a...

Constanța. O fetiță de 4 ani a murit într-un...

O fetiţă de aproape 4 ani a fost găsită moartă de pompieri într-o anexă a unei case, din localitatea Vlahi, unde a...

Durere de nedescris pentru Patricia Țig. Tatăl ei a...

Patricia Ţig, 25 de ani, jucătoarea din România clasată pe locul 85 WTA, trece prin clipe dificile. Tatăl ei, care este totodată și antrenor,...

Ministru demis după achiziția de acadele de 2 milioane...

Ministrul Educației din Madagascar a fost demis din cauza deciziei sale de a achiziționa acadele în valoare de 2 milioane de dolari,...

Fără carantină în Franța, indiferent de gravitatea unui al...

Franţa nu va impune o altă carantină generală în ţară, chiar dacă un al doilea val de COVID-19 ar lovi în toamnă,...

Primarul din Washington denumește o piață „Viețile negrilor contează”

Primarul din Washington DC a schimbat numele unei piețe de lângă Casa Albă în „Black Lives Matter Plaza” (Viețile Negrilor Contează), drept...