6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe spun experţii medicali despre laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19

Ce spun experţii medicali despre laptele de vacă, recomandat pentru tratarea COVID-19

O postare de pe Facebook care susţine că vitamina C, zincul şi lactoferina din laptele de vacă pot lupta cu succes împotriva coronavirusului s-a viralizat şi a generat mii de reacţii.

Experţi în sănătate contrazic noul mit care circulă pe reţelele de socializare, intitulat „Luptă cu COVID-19 cu un pahar cu lapte“, postare care apare pe pagina site-ului The Bullvine, publicaţie americană care se recomandă ca o comunitate a profesioniştilor din domeniul lactatelor.

Articolul susţine că laptele ne fereşte de coronavirus, deoarece conţine lactoferină, o proteină care ajută la lupta cu viruşii, precum şi vitamina C şi zinc, ambele cu roluri importante la întărirea imunităţii.

Facebook a catalogat postarea ca informaţie falsă deoarece nu conţine nicio dovadă ştiinţifică, iar experţi medicali contrazic ferm orice tratament de acest gen.

„Nu avem niciun vaccin ca să prevenim boala coronavirusului. Cel mai bun mod să prevenim este să evităm să fim expuşi la virus“, spune Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA.

Recomandarea instituţiei este ca toată lumea să se spele des pe mâini, să evite contactul cu persoanele bolnave, să poarte mască medicală în caz de boală, distanţarea socială şi dezinfectarea suprafeţelor atinse frecvent.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS