12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMăsuri comunitare de sănătate publică și strategii de depistare a COVID-19

Măsuri comunitare de sănătate publică și strategii de depistare a COVID-19

Comisia a publicat astăzi recomandări de bune practici privind măsurile comunitare de sănătate publică și strategiile de depistare a COVID-19. Aceste recomandări au fost elaborate împreună cu Comitetul științific de constituit marți, 17 martie, în strânsă cooperare cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Recomandările au fost prezentate in 18 martie miniștrilor sănătății și afacerilor interne și vor fi încă pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor sănătății de astăzi. Prioritatea rămâne abordarea coordonată, iar Comisia recomandă fiecărui stat membru să aplice măsurile propuse, ținând seama, în același timp, de particularitățile fiecărui context național.

În ceea ce privește măsurile de depistare, se recomandă să fie testați cu prioritate pacienții care se află în prezent în spital și personalul medical, precum și persoanele în vârstă care prezintă riscuri medicale.

Măsurile de protecţie esenţiale în limitarea răspândirii virusului

Introducerea măsurilor comunitare cât mai devreme s-a dovedit a fi unul dintre cele mai eficiente mijloace de limitare răspândirea virusului. Astfel de măsuri sunt cruciale pentru protejarea grupurilor de populație cele mai vulnerabile, cum ar fi vârstnici sau persoane cu afecțiuni de bază precum hipertensiunea arterială, diabetul, boli cardiovasculare, respiratorii cronice boala si cancerul. Având în vedere ritmul răspândirii virusului în UE, numărul de cazuri confirmate și numărul de noi zilnic în cazuri, se recomandă ca toate statele membre ale UE să introducă imediat măsuri comunitare, indiferent de acestea situația națională. Sfârșitul măsurilor comunitare ar trebui să fie o decizie coordonată de statele membre ale UE. Durata măsurile trebuie reevaluate în mod regulat pe baza situației epidemiologice.

Ce măsuri de distanţare socială trebuie adoptate?


Având în vedere perioada de incubație de 2-14 zile și posibilitatea unei infecții fără simptome, este important să se evite strângând mâinile și sărutându-se, precum și evitarea transporturilor aglomerate, întâlniri neesențiale și adunări în masă Populația generală ar trebui să stea acasă ori de câte ori este posibil și să limiteze cât mai mult contactele. Mâncarea și furnizarea de produse esențiale nu este în pericol și achiziționarea unor cantități mari de mărfuri nu este necesară. Este posibil să fie nevoie de măsuri mai stricte de la caz la caz și adaptate contextului național / regional inclusiv carantine obligatorii. Măsurile ar trebui luate în coordonare cu alte state membre ale UE și În toate cazurile, țările vecine ar trebui informate. Orice măsură luată izolat trebuie să fie mai puțin eficientă. Se recomandă ca toate statele membre ale UE să adopte o serie de măsuri:

  • Izolarea obligatorie a pacienților cu COVID-19,
  • Autoizolarea voluntară a populației vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale, cum ar fi hipertensiunea, diabetul, boli cardiovasculare, boli respiratorii cronice si cancer,
  • Închiderea locurilor de întâlnire sociale și culturale, cum ar fi baruri, cluburi de noapte, restaurante, cafenele, muzee, teatre, cinematografe, cluburi sportive etc.
  • Închiderea locațiilor religioase, inclusiv bisericile și anularea evenimentelor credincioase,
  • Închiderea instituțiilor de învățământ precum școlile, universități și institute de cercetare și să promoveze alternative online,
  • Închiderea centrelor de zi, dar trebuie luată în considerare introducerea de aranjamente pentru personalul esențial (lucrători din domeniul sănătății, poliție ofițeri etc.), cum ar fi facilități specifice de zi sau asistență financiară scheme precum vouchere, este important să evitați punerea vulnerabilă populațiile în pericol prin aranjamente alternative de îngrijire de zi,
  • Limitarea vizitelor în unități de îngrijire, instituții psihiatrice, închisori,

Trebuie promovat lucrul la distanţă

Trebuie luate măsuri la locurile de muncă pentru a promova lucrul la distanță aranjamente, programe de lucru flexibile și schimburi, distanțare fizică în spațiul de lucru, reducerea utilizării de e-mailuri și teleconferințe, redusă contactul dintre angajați și clienți și politici flexibile de concediu,

Toate adunările de masă (evenimente sportive, concerte, festivaluri, conferințe, comerț târgurile, partidele, mitingurile politice etc.) trebuie oprite și, în general, adunările trebuie descurajate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS