17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExtinderea UPU şi permanenţă la Cardiologie, din acest an?

Extinderea UPU şi permanenţă la Cardiologie, din acest an?

Clinica de Cardiologie Intervenţională ar putea să funcţioneze permanent din această vară. Managerul interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova spune că un termen realist ar fi de câteva luni. Dacă ar asigura permanenţa, Centrul de Cardiologie ar putea intra în programul de infarct miocardic acut. În ceea ce priveşte extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), un alt proiect important pentru pacienţii din zona Olteniei, reprezentanţii spitalului şi ai Consiliului Judeţean (CJ) Dolj ezită să ofere un termen de finalizare a lucrărilor.

1 iulie, obiectivul pentru Clinica de Cardiologie

Teodor Sas, managerul interimar al SCJU Craiova spune că obiectivul stabilit pentru asigurarea permanenţei la Clinica de Cardiologie Intervenţională este 1 iulie. Posturile necesare pentru funcţionarea acesteia 24 de ore din 24 au fost prevăzute în organigramă. „Sunt, momentan, doi medici. Vor mai veni încă trei care, în prezent, efectuează stagiul de pregătire pentru a putea face cardiologie intervenţională. În organigramă sunt suficiente posturi vacante pentru a putea începe activitatea permanent”, a precizat Teodor Sas săptămâna trecută. În privinţa echipamentelor, CJ Dolj a alocat 5,8 milioane de lei în 2020. „Noi încercăm să facem demersuri la Minister pentru a mai achiziţiona încă un angiograf. Ar fi optim să existe două angiografe pentru programul de infarct miocardic acut”, a adăugat managerul interimar SCJU Craiova.

Extinderea UPU, în aşteptare

În ceea ce priveşte proiectul demarat de CJ Dolj pentru extinderea UPU, este încă dificil de spus când aceasta va putea fi deschisă, cel puţin parţial. Situaţia existentă la nivelul actualei UPU este problematică. „În acest moment, spaţiul Unităţii de Primiri Urgenţe este destul de mic. Este un loc supraaglomerat. Printr-un proiect al CJ Dolj, suprafaţa se va mări de peste 4 ori”, spune Sas.

Ion Prioteasa a declarat că instituţia pe care o conduce face presiuni asupra constructorului pentru a finaliza lucrările: „Vom mai face o vizită în curând, cu ocazia asta poate mai şi punem presiune, pentru că lucrurile acestea trebuia să fie gata de mult. Investiţia de 5 milioane de euro a fost preluată, cu ajutorul Ministerului, pe fonduri europene. Cu fondurile europene nu te joci. Se pare că nu înţelege toată lumea aceste lucruri. Trebuie să respecţi graficul. Nu e mai puţin adevărat că e foarte greu de construit. Au fost tot felul de lucrări care nu erau prevăzute în documentaţie, diverse probleme apărute pe parcurs. Sunt condiţii deosebite, dar trebuie să se facă totul să se termine cât mai curând. Noi sperăm să se întâmple anul acesta.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS