12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBolnavii cu coronavirus, monitorizaţi atent

Bolnavii cu coronavirus, monitorizaţi atent

La Ministerul de Sănătății, a avut loc, joi, o conferință de presă în care secretarul de stat Nelu Tătaru împreună cu doctorul Alexandru Rafila au dat detalii despre starea celor infectați cu noul coronavirus în România. Secretarul de stat Nelu Tătaru și doctorul Alexandru Rafila au venit cu noi detalii despre situația răspândirii virusului venit din China, la noi în țară.

Bărbatul de 71 de ani din Suceava, diagnosticat cu coronavirus, este atent monitorizat de medici, mai ales că suferă și de o boală cronică, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Bărbatul este stabil, afebril, în cursul nopții a avut febră.
Starea celorlalți cinci pacienți diagnosticați cu coronavirus este bună, a precizat oficialul din Ministerul Sănătății. Femeia din Timișoara este în stare bună, băiatul de 16 ani este în spitalul de boli infecțiose fără simptome. Colegul de bancă al acestui băiat s-a prezentat singur la unitatea de primiri urgențe să fie examinat.

La Cluj sunt două probe în lucru în momentul de față și câteva la Iași”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Nelu Tătaru a declarat că 38 de persoane sunt în prezent în carantină, iar alte peste 11 mii sunt izolate la domiciliu. ”Avem 576 de teste efectuate, șase au ieșit pozitiv. Un pacient s-a vindecat și a fost externat.
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit și despre ultimul studiu realizat în China legat de prezența a două tulpini ale noului coronavirus. El a precizat că nu discutăm despre două tipuri de virus, ci despre două tipuri de transmitere.

Cei doi au confirmat că 11.000 de români sunt izolați la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS