3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePudra de cacao, excelentă pentru sănătate

Pudra de cacao, excelentă pentru sănătate

Pudra de cacao are nenumărate beneficii pentru sănătate. De la echilibrul stării de spirit la reglarea tensiunii arteriale sau beneficiile pentru piele, pudra de cacao ne oferă variate motive pentru a o consuma în mod regulat.

Pudra organică din boabe de cacao, respectiv, pudra integrală de cacao, din care nu au fost extrase grăsimile, este mai bogată în antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Pudra de cacao organică, pe care o găsiţi în magazinele naturiste, obţinută prin măcinarea boabelor de cacao şi extragerea untului de cacao, este un aliment complex, care conţine multe substanţe naturale valoroase. Este o sursă importantă de magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, cupru, potasiu şi în vitamine din complexul B.

Cum se consumă

Puteţi beneficia de proprietăţile pudrei de cacao amestecând 2 linguriţie cu 250 ml apă fierbinte. Se poate îndulci, după gust, cu ştevia (fără calorii), miere de albine sau sirop de agave. Se consumă câte 1-2 căni, zilnic, în cure de două săptămâni. Acest amestec poate înlocui şi cafeaua de dimineaţă. Apa trebuie să fie obligatoriu caldă, deoarece la contactul cu apă fierbinte, cacaua îşi eliberează imediat cei peste 700 de compuşi antioxidanţi.

Ne protejează de boli

Numeroasele flavonoide din compoziţia pudrei de cacao, cu proprietăţi puternic antioxidante, diminuează riscul îmbolnăvirii de afecţiuni grave cum ar fi: diabetul zaharat, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral sau chiar cancerul. Magneziul şi fierul contribuie la reducerea oboselii, iar zincul, antioxidant, contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Cacaua conţine substanţe active care stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei – substanţe numite „hormonii fericirii“. O cană de cacao, consumată cât mai caldă, îmbunătăţeşte vizibil starea de spirit.
Aceiaşi antioxidanţi din pudra de cacao ajută organismul să se elibereze de radicalii liberi care duc la celule deteriorate şi boli cardiovasculare.

Previne diabetul de tip II

Flavonoidele din pudra de cacao au proprietăţi antiinflamatorii, care ajută la reducerea riscului de diabet de tip II. Un studiu realizat în Spania pe un eşantion de 42 de persoane, bărbaţi şi femei cu vârste de peste 70 de ani, a arătat că o ceaşcă de cacao, consumată zilnic timp de o lună, scade riscul bolilor cardiovasculare, creşte nivelul de colesterol „bun“, având proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante. Consumată regulat, cacaua caldă poate controla şi nivelul de insulină.

Curăță vasele de sânge

Flavonoidele protejează pereţii vaselor de sânge să se deterioreze şi previn formarea cheagurilor de sânge. Prin efectul de curăţare a vaselor de sânge, flavonoidele din pudra de cacao protejează organismul de boli cardiovasculare.

Reduce tensiunea arterială

Flavonoidele din cacao ajută la protejarea organismului de boli cardiovasculare şi permit buna funcţionare a vaselor de sânge. Consumată zilnic, cacaua caldă reduce tensiunea arterială, protejând organismul de multe alte boli de inimă.

Protejează creierul

Studiile au demonstrat că antioxidanţii hidrosolubili din pudra de cacao îmbunătăţesc circulaţia sanguină în creier. Acest fapt contribuie la prevenirea congestiilor cerebrale sau bolilor mintale datorită efectelor benefice asupra comportamenului cognitiv.

Reduce inflamația

Pe lângă conţinutul ridicat în antioxidanţi, pudra de cacao mai cuprinde şi antiinflamatori naturali, care participă la ameliorarea stărilor de inflamaţie.

Împrospătează pielea deteriorată

Sursă foarte bogată de antioxidanţi, cacaua este un leac renumit şi pentru împrospătarea pielii deteriorare. În paralel cu ceaşca de cacao băută dimineaţa, persoanele care se confruntă cu probleme ale pielii sunt sfătuite să prepare un unguent natural, dintr-o linguriţă de pudră de cacao şi una de miere. Crema astfel obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se spală cu lapte degresat. Această terapie se poate repeta de 3 ori pe săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS