12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExclusiv. Se fac teste pentru coronavirus la Craiova

Exclusiv. Se fac teste pentru coronavirus la Craiova

Începând de miercuri, 4 martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova se vor efectua teste pentru coronavirus. Managerul unităţii medicale, Adina Turcu, a confirmat pentru GdS confirmaţia.

Testarea se va face cu ajutorul unui echipament al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova, pe care Spitalul de Infecţioase l-a preluat în comodat. „Mâine dimineaţă putem prelua primul test. Am fost la Matei Balş, am luat procedura de lucru, toate cele necesare pentru implementare. Este un lucru bun pentru pacienţii suspecţi, în primul rând, pentru confortul lor psihic, pentru că rezultatul vine în 7 ore de la recoltare. Şi este de ajutor şi pentru spital, pentru că pacientul este ţinut izolat până la aflarea rezultatelor, avem tură separată pentru acest lucru.”

Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova fusese în cărţi pentru a face testările, însă, într-un final, s-a ajuns la concluzia ca Victor Babeş să fie centrul de diagnostic. Decizia ca analizele pentru coronavirus să fie făcute şi la Craiova a fost luată după ce săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă în acest sens, conform spuselor lui Teodor Sas, managerul interimar SJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS