Acasă Sanatate Remedii naturale pentru atacul de panică

Remedii naturale pentru atacul de panică

-

Atacul de panică poate apărea oricând şi se manifestă prin simptome precum dificultate de respiraţie, ameţeală, bătăi rapide ale inimii, senzaţie de nod în gât.

Persoanele care suferă un astfel de atac au sentimentul că se va întâmpla ceva înspăimântător. De asemenea, au teamă de moarte iminentă şi de pierdere a controlului. Atacul de panică poate surveni în urma unor interpretări exagerate ale unor simptome fizice. Persoana afectată tinde să caute o cauză biologică a stărilor pe care le trăieşte
Atacul de panică se deosebeşte de anxietate prin manifestarea bruscă şi simptome fizice severe. Acestea sunt: puls accelerat, respiraţie greoaie, senzaţie de nod în gât, tremurat, spasmofilie, crampe abdominale.
Poate fi uşor confundat cu un atac de cord, mai ales din cauza palpitaţiilor. În atacul de panică intervine, în multe cazuri, vorbirea greoaie sau încleştarea maxilarului.

Ce trebuie să faceţi la apariţia primelor simptome

La apariţia primelor simptome, inspiraţi şi expiraţi, concentrându-vă pe mişcările abdomenului, până acesta se umple sau se goleşte complet de aer. Masaţi încheieturile mâinilor şi tâmplele cu ulei esenţial de levănţică, trandafir, bergamotă, iasomie.
Ceaiul de hamei are efect liniştitor. Îl puteţi prepara din 2 linguriţe de hamei uscat la o cană de apă fierbinte.
Valeriana, sub formă de comprimate, tinctură sau ceai este un remediu eficient. Tratamentul cu valeriană trebuie urmat măcar patru săptămâni, pentru maximum de eficienţă.
Passiflora ajută la calmarea spasmelor musculare şi la relaxarea sistemului nervos central. Puteţi prepara un ceai din 2 linguriţe la 200 ml de apă clocotită. Se beau două -trei căni pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cummins a anunțat că renunță la 230 de oameni, angajați prin agenți de muncă temporară

Cei 230 de oameni au contracte de muncă încheiate cu două firme de plasare de forță de muncă. Firmele i-au “închiriat” pe muncitori către Cummins. Dacă producătorul renunta la serviciile muncitorilor, ce se va întâmplă cu cei 230 de craioveni?

Orban: S-au luat măsuri pentru întărirea DSP-urilor

Premierul Ludovic Orban a declarat că ministrul Sănătăţii a luat măsurile pentru "întărirea" Direcţiilor de Sănătate Publică şi pentru derularea anchetelor epidemiologice...

Mircea Lucescu: După coronavirus, vom merge toți la psihiatrie

Reputatul antrenor Mircea Lucescu a discutat cu jurnaliștii de la tuttomercatoweb despre cum își petrece timpul în izolare și despre viitorul fotbalului. Ajuns...