6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: A început debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră Diamond Princess

Coronavirus: A început debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră Diamond Princess

Pasagerii de pe vasul de croazieră Diamond Princess, la bordul căruia au fost identificate mai multe persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19, au început să debarce miercuri. Debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră pe care se află și 17 români, vine după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

Începând de miercuri, aproape 500 de persoane vor fi debarcate, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății din Japonia, scrie Reuters, citată de Mediafax.
Debarcarea pasagerilor de pe nava de croazieră pe care se află și 17 români, vine după o perioadă de carantină de două săptămâni în portul Yokohama, din apropiere de Tokyo.

În acest timp, la bordul navei, au fost depistate peste 540 de persoane infectate cu noul coronavirus. Majoritatea celor diagnosticați au fost transportați la spitale din Japonia.

La bordul navei Diamond Princess se aflau 3.700 de persoane, dintre care aproape jumătate sunt japonezi.

Autoritățile japoneze au anunțat că procesul de debarcare a celor de pe navă ar trebui să se încheie vineri, dar vasul va rămâne în carantină deoarece unii pasageri au decis să rămână la bord.

Până acum, Statele Unite au evacuat 300 de pasageri, aceștia fiind preluați de două avioane private și transportați în SUA.

De asemenea, șase sud-coreeni și un japonez au zburat miercuri dimineața spre Coreea de Sud cu un zbor charter.

Premierul australian, Scott Morrison, a declarat marți că la bordul vasului de croazieră se află 220 de australieni. Dintre aceștia, 169 vor fi evacuați, 36 au fost diagnosticați cu noul coronavirus și vor rămâne pe navă și alți 15 au ales să rămână la bord.

Alte țări care au anunțat că vor prelua pasageri de pe Diamond Princess sunt Hong Kong, Canada, Italia și Taiwan.

MAE român a transmis, luni, că românii de la bordul vasului de croazieră vor debarca și ei, iar decizia privind întoarcerea în țară le va aparține.

„După finalizarea perioadei actuale de carantină în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autoritățile japoneze. Cetățenii români membri ai echipajului pot fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile începând cu data de 19 februarie, în funcție de evoluția situației de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activității pe vas sau revenirea în țară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceștia de comun acord cu compania care operează nava”, se arată într-un comunicat de presă remis de MAE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS