Acasă Local Dolj Craiovenii cred că numărul bolnavilor de gripă este mai mare decât cel...

Craiovenii cred că numărul bolnavilor de gripă este mai mare decât cel raportat

-

Conform unui sondaj realizat pe site-ul GdS la care au răspuns peste 2000 de craioveni, 81% dintre aceştia cred că numărul de bolnavi de gripă este mai mare decât cel raportat de autorităţi. Rezultatele chestionării vin în contextul în care foarte mulţi părinţi sesizează că în şcoli şi grădiniţe numărul absenţilor este foarte mare. Copiii primesc diagnosticul de gripă de la medic, deşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj transmite că sunt foarte puţine cazuri confirmate de examenul de laborator şi că activitatea gripală se încadrează în limitele specifice sezonului. La nivel naţional, a fost declarată epidemie de gripă şi mai multe unităţi de învăţământ au fost închise, însă niciuna din Dolj.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a raportat în această săptămână 31 de cazuri de gripă.

Părinţii se tem să îşi trimită copiii la şcoală

La finalul lunii ianuarie, când DSP Dolj transmitea că nu există niciun caz de gripă confirmat de laborator, pe un grup de socializare mai multe mame spuneau că Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş „este plin de gripă”. Părinţii spuneau că le este teamă să îşi mai ducă în colectivitate copiii. Pe 5 februaria, I.B. întreba, pe acelaşi grup: „Ce facem cu gripa asta? Noi avem 10 copii bolnavi în clasă şi nu se ia nicio măsură concretă. Îmi e teamă să îmi mai trimit fata la şcoală”. O altă mamă, C.A., îi răspundea: ” La şcoală nu se iau măsuri. Au fost 20 de copii bolnavi într-o clasă și au stat toți acasă până s-au făcut bine. Fiecare s-a descurcat pe cont propriu. Toți au avut aceleași simptome: febră peste 39.5, dureri de cap, de stomac, ameţeli, tuse.”

Cu toate acestea, nicio unitate nu a fost închisă în judeţul nostru din cauza gripei, iar numărul elevilor cu diagnostic de gripă raportat de ISJ Dolj este scăzut. Motivul poate fi şi lipsa mersului la medic pentru diagnostic în unele cazuri sau absenţa multor copii sănătoşi de teama de a nu contracta boala din colectivitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Jurnal de antreprenor. SPIACT Craiova întâmpină sincope în aprovizionarea cu piese

Firma are 103 angajați și nu a întrerupt activitatea. Probleme apar la aprovizionarea cu diverse repere necesare în producție. „La produsele complexe, ca ale noastre, dacă lipsește o piesă nu putem face produsul“, a spus administratorul SPIACT.