16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateŞase cadre medicale din China au murit din cauza coronavirusului, peste 1.700 au fost infectate

Şase cadre medicale din China au murit din cauza coronavirusului, peste 1.700 au fost infectate

Peste 1.700 de cadre medicale din China au fost infectate cu noul tip de coronavirus, iar șase medici și asistenți au murit, potrivit unui bilanţ anunţat vineri de guvern, care subliniază riscurile care apar în spitalele copleşite de epidemie, potrivit AFP.

Anunţul vine la o săptămână de la moartea, din cauza virusului, a unui medic care încercase să alerteze autorităţile chiar de la începutul epidemiei, decesul său provocând furie pe reţelele de socializare.

„La 11 februarie, la ora 24.00, 1.716 de cazuri de infectare confirmate au fost semnalate în ţară în rândul personalului medical”, a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. „Dintre acestea, şase persoane au murit”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Majoritatea cazurilor, mai exact 1.102, au fost raportate în oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei şi centrul acestei epidemii de pneumonie virală cu Covid-19.
De asemenea, în rândul medicilor şi infirmierelor din alte municipalităţi ale provinciei au fost raportate 400 de cazuri de infectare.

Din cauza afluxului de pacienţi în spitalele din Hubei şi a lipsei de materiale de protecţie (măşti, combinezoane integrale, ochelari, mănuşi), o parte din personalul medical riscă să fie infectat cu coronavirusul.

Nemulţumirea populară a fost puternică în ultimele săptămâni cu privire la gestionarea crizei de către autorităţile locale din Wuhan şi Hubei, acuzate că au întârziat să ia măsuri preventive.

Această nemulţumire s-a transformat în furie după moartea de vinerea trecută a lui Li Wenliang, un oftalmolog de 34 de ani, unul dintre primii medici care au alertat autorităţile chineze cu privire la apariţia epidemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS