25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodor Sas este noul director medical al Spitalului Judeţean

Teodor Sas este noul director medical al Spitalului Judeţean

Teodor Sas este noul director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova. Contactat de reporterii GdS, acesta a confirmat informaţia. Sas a declarat că este conştient de numeroasele probleme de la Spitalul Judeţean şi spune că se va implica pentru a le remedia.

Numirea în funcţie a lui Teodor Sas la SCJU vine într-o perioadă agitată. Managerul Eugen Georgescu se află, în continuare, în concediu medical, pentru că ar fi contactat o infecţie nosocomială.

Georgescu este, în prezent, director interimar, după ce a fost demis în baza unei cereri false la sfârşitul lunii noiembrie 2019. În aceeaşi perioadă, deputatul USR Emanuel Ungureanu făcea public un raport al Corpului de Control al Ministerul Sănătăţii care scotea la iveală nereguli grave. În raport se menţiona că secţia ATI a SCJU Craiova este infectată cu bacterii multirezistente şi că există deficienţe mari în gestionarea Programului Naţional de Oncologie.

Anul 2020 a debutat cu un nou scandal, după ce furnizorul de hrană al unităţii medicale a fost schimbat şi mai mulţi pacienţi s-au plâns de mâncarea primită rece şi cu întârziere, ba chiar alterată. Sesizările cu privire la neregulile de la spital privesc multe alte aspecte, de la lipsa medicamentelor şi echipamentelor necesare pentru buna desfăşurare a actului medical, la lipsa procedurilor care să aducă normalitatea în cea mai mare unitate spitalicească din Oltenia.

Rămâne de văzut cum va gestiona noul director medical situaţia cu care se confruntă SCJU Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS