17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA luat managerul SJU Craiova infecţie din spital sau nu? SJU consideră prea complexă întrebarea

A luat managerul SJU Craiova infecţie din spital sau nu? SJU consideră prea complexă întrebarea

Presa centrală a răsunat săptămâna trecută la ştirea că Eugen Georgescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova ar fi contactat o infecţie nosocomială chiar din unitatea medicală pe care o conduce. Deşi zvonurile despre această situaţie ajunseseră de mult la urechile noastre pe surse, nu am făcut subiectul public în lipsa confruntării informaţiei cu managerul spitalului care, de ceva timp, refuză dialogul cu redactorii GdS.

Managerul nu răspunde

Formularea ştirii lansate în presa centrală a lăsat loc de interpretare. Publicaţia care a făcut public subiectul scria atunci că managerul SJU ar fi confirmat informaţia „scuzându-se că e internat în spital”. Nu era clar dacă Eugen Georgescu a confirmat informaţia că are Clostriudium sau doar a confirmat că se află internat. Or, confirmarea internării în spital nu era totuna cu confirmarea informaţiei că motivul internării este contactarea unei infecţii nosocomiale.

Aşa că am reîncercat să îl contactăm pe managerul Eugen Georgescu pentru a ne spune clar dacă a luat o infecţie nosocomială din spitalul pe care îl conduce sau nu. Acesta nu a răspuns întrebării, aşa că am transmis în data de 30 ianuarie o solicitare în baza Legii 544/2001 către SJU Craiova cu următoarele întrebări:

  • Este adevărat că managerul unităţii medicale, Eugen Georgescu, a contactat o infecţie nosocomială din SJU Craiova?
  • Dacă da, despre ce infecţie este vorba?
  • A fost raportată această infecţie la DSP Dolj?

Prea „dificil şi complex”

La o săptămână distanţă, SJU ne-a răspuns că solicitarea noastră este prea „dificilă şi complexă” pentru a putea primi un răspuns în 10 zile. Cităm: „Având în vedere gradul de dificultate şi complexitatea celor solicitate de dumneavoastră, vă comunicăm faptul că durata necesară pentru identificarea şi difuzarea informaţiilor solicitate depăşeşte termenul de 10 zile, iar răspunsul va fi înaintat în maximum 30 zile”.

Aşadar, spitalul condus de Eugen Georgescu nu poate spune dacă Eugen Georgescu a luat o infecţie nosocomială din acest spital. Sună al naibii de ciudat, nu? Cu logica frântă, ne întrebăm oare ce date trebuie să adune SJU în perioada rămasă până la termenul de 30 de zile prevăzute de lege pentru răspuns? Sau de câte zile are nevoie unitatea pentru a putea încropi un răspuns pe care să îl considere demn de trimis către presă?

Cel puţin, SJU Craiova începe să răspundă solicitărilor în baza Legii 544/2001. Asta după ce, la o adresă din noiembrie, reacţia a întârziat două luni, iar la o solicitare din 13 ianuarie nu ne-au transmis până în prezent nici măcar că solicitarea e „prea complexă şi dificilă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS