9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCoronavirusul: Bilanțul morților a ajuns la 638, au fost confirmate peste 31.000 de cazuri

Coronavirusul: Bilanțul morților a ajuns la 638, au fost confirmate peste 31.000 de cazuri

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus a ajuns vineri la 636, cu 73 mai multe decât la raportarea de joi, iar numărul cazurilor din China a urcat cu 3.143, până la 31.161, transmite Reuters. Aproape 320 de cazuri au fost raportate în 27 de alte țări și regiuni din afara Chinei continentale, fiind consemnate și două decese, în Hong Kong și Filipine.

În Hong Kong, 3.600 de pasageri și membri ai echipajului sunt ținuți pe o navă pentru a treia zi după ce trei persoane de la bord au fost infectate cu coronavirus.

Alte 41 de persoane aflate pe un vas de croazieră aflat în carantină în Japonia au fost testate pozitiv cu coronavirus, vineri, crescând numărul total de cazuri confirmate la 61, iar mii de pasageri sunt izolați la cabine în timp ce testele continuă. Pe această navă sunt și 17 români, doi turiști și 15 membri ai echipajului.

Spitalul din oraşul chinez Wuhan a confirmat, în cursul nopţii de joi spre vineri, decesul medicului Li Wenliang. Acest avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată SARS. Doctorul a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de „răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de „perturbarea ordinii sociale”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS