6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA scăpat de o forma mortală de cancer datorită unei aplicaţii a telefonului

A scăpat de o forma mortală de cancer datorită unei aplicaţii a telefonului

Jason Sheridan de 31 de ani din Liverpool, Marea Britanie a aflat că ar putea suferi de o formă mortală de cancer, datorită unei aplicaţii care analizează aluniţele de pe corp, relatează Daily Mail.

Jason Sheridan, a aflat că una dintre aluniţele care-i apăruseră cu un an în urmă este de fapt un melanom.

Tânărului îi apăruse o aluniţă pe braţul stâng, cu circumferinţa de 1 cm, încă din 2018. El a acordat atenţie abia un an mai târziu când excrescenţa a dobândit culoarea roz.

Cu ajutorul aplicaţiei SkinVision, bărbatul şi-a verificat aluniţa şi a aflat că e posbil să fie un simptom al cancerului de piele şi i se recomandă urgent să consulte un medic.

În urma unui consult de specialitate, medicii au hotărât să-l supună pe tânăr unei intervenţii de 40 de minute prin care i s-a îndepărtat aluniţa.

Biopsia ţesutului îndepărtat a arătat că aluniţa respectivă este de fapt cancer de piele sub formă de melanom în primul stadiu. Cancerul de piele poate fi mortal atunci când e diagnosticat târziu.

Potrivit analizelor ulterioare pe care le-a făcut tânărul, cancerul de piele nu s-a răspândit în alte părţi ale corpului, iar singura amintire a acestei experienţe este cicatricea rămasă pe braţ.

Bărbatul a afirmat că a folosit dintotdeauna cremă cu protecţie solară şi a evitat expunerea la soare şi nu s-a gândit niciodată că ar putea face cancer de piele.

Tânărul a declarat pentru o publicaţie că aplicaţia respectivă i-a salvat viaţa.

Aplicaţia care detectează riscul de cancer se bazează pe o tehnologie de tip inteligenţa artificială şi utilizează camera telefonului pentru a poza porţiuni ale pielii şi a face o analiză complexă.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS