8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFemeie din Constanţa, moartă după ce a aşteptat 16 ore pe scaun la Urgenţe

Femeie din Constanţa, moartă după ce a aşteptat 16 ore pe scaun la Urgenţe

O femeie de 70 de ani, din Constanţa, a murit după ce a fost lăsată să aştepte 16 ore pe un scaun, pe holul Urgenţei de la Spitalul Judeţean. Familia bătrânei a depus plângere la Poliţie şi a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, potrivit mediafax.

Fiul femeii care a aşteptat 16 ore la Urgenţe şi apoi a murit a depus o plângere penală la poliţie în care îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale timp de o zi şi o noapte, timp în care bătrâna a fost lăsată să aştepte pe un scaun, în holul instituţiei.

Femeia a ajuns la spital în 1 februarie, în jurul orei 7 dimineaţa, acuzând dureri în piept şi abdomen. Abia după 12 ore, femeia a fost luată şi i s-a făcut o electrocardiogramă (EKG), iar după alte patru ore a fost mutată pe un pat.

După o oră de când a fost pusă în pat, bătrâna a murit în braţele fiului său.

Reprezentanţii Poliţiei Constanţa au declarat că în această cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Bărbatul a făcut astăzi (luni – n.r.) plângere şi acuză că, sâmbătă, mama lui de 70 de ani a murit după ce a stat de la ora 7 până la ora 12 la urgenţe fără să fie tratată cum trebuie de cadrele medicale”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanţa au declarat că fac şi ei o anchetă internă pentru a se stabili cine se face vinovat de decesul femeii.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgenţe, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea Spitalului a demarat o anchetă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Medicii şi poliţiştii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cauza decesului femeii de 70 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS