8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCercetători din Australia susţin că au recreat coronavirusul în laborator

Cercetători din Australia susţin că au recreat coronavirusul în laborator

Oamenii de ştiinţă din Australia au devenit primii care au recreat noul tip de coronavirus în afara Chinei şi au informat că aceasta este „o reuşită semnificativă” în lupta împotriva virusului, informează, potrivit Reuters.

Cercetătorii de la Institutul pentru Infecţii şi Imunitate Peter Doherty din Melbourne au spus că vor pune la dispoziţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi laboratoarelor din toată lumea această mostră, creată după o prelevare de probe biologice de la un pacient infectat.
Un laborator din China a recreat de asemenea virusul cu succes, dar a pus la dispoziţie doar secvenţa genomului, nu şi mostra ca atare, potrivit Australian Broadcasting Corp.

„Întrucât ne aflăm în mod concret în posesia virusului, avem acum abilitatea de a valida şi a verifica într-adevăr toate metodele de testare şi de a le compara sensibilităţile şi specificităţile”, a precizat într-o declaraţie directorul laboratorului de identificate a virusurilor, Julian Druce. „Virusul va fi folosit ca material pentru controlul pozitiv în cadrul laboratoarelor din reţeaua de sănătate publică din Australia şi va fi expediat către laboratoare de expertiză care colaborează strâns cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) din Europa”.

Virusul a provocat moartea a 132 de persoane, iar 5.974 persoane s-au îmblonavit

Epidemia cu coronavirus, un virus asemănător celor care provoacă gripa, a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut şi a provocat moartea a 132 de persoane, 5.974 de cazuri confirmate de contaminare fiind confirmate în China continentală, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat miercuri de autorităţile chineze.

Virusul se transmite prin picăturile de salivă provenite de la persoanele care tuşesc şi strănută şi are o perioadă de incubaţie de până la 14 zile.

Mostra de virus creată în laboratorul australian ar putea fi folosită pentru generarea unui test de anticorpi, care ar permite depistarea virusului la pacienţii care nu au simptome, precum şi la crearea unui vaccin, a mai precizat institutul.

Virusul a fost recreat din probele prelevate de la un pacient care a sosit la institutul australian pe 24 ianuarie, se mai precizează în declaraţie.
Institutul Peter Doherty este un joint-venture între Universitatea din Melbourne şi Royal Melbourne Hospital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS