18.8 C
Craiova
luni, 28 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Care este pericolul de infectare cu coronavirus prin coletele expediate din China

Care este pericolul de infectare cu coronavirus prin coletele expediate din China

Autorităţile din SUA au declarat oficial conform căreia nu există niciun pericol de infectare cu coronavirus prin intermediul coletelor expediate din China. Aceştia au analizat riscul de infectare, în contexul în care autorităţile din statul asiatic nu au impus măsuri speciale de protecţie pentru serviciile poştale, relatează Mercury News.

În contextul pericolului reprezentat de coronavirus şi în condiţiile în care numeroase ţări, de pe mai multe continenete, continuă să comande produse din China, autorităţile au analizat riscul de a contacta virusul prin intermediul coletelor primite din această ţară.

Oficialii au afirmat că riscul răspândirii coronaviruslui prin intermediul serviciilor poştale este extrem de scăzut, datorită incapacităţii virusului de a supravieţui pe suprafeţe şi a faptului că un colet călătoreşte în mai multe zile sau chiar săptămâni din China până la destinaţie, la temperaturi normale.

Ce se întâmplă dacă o persoană strănută pe pachet

Chiar dacă o persoană din China infectată cu coronavirus strănută pe pachetul pe care urmează să îl trimită prin avion, coletul respectiv tot nu reprezintă un risc de îmbolnăvire pentru destinatar.

Deşi nu există foarte multe informaţii despre coronavirus, din cauză că este recent apărut, alţi viruşi asemănători cum ar fi SARS sau MERS supravieţuiesc doar câteva ore pe suprafeţe.

De câte zile este nevoie ca pachetul să ajungă în California

Potrivit serviciilor poştale din SUA, este nevoie de trei zile pentru ca un pachet să ajungă din China până în California, aşadar virusul nu ar putea să supravieţuiască îndeajuns de mult timp pentru a infecta o altă persoană.

În privinţa transportului de animale sau produse animaliere, oficialii americani nu au vreo dovadă că ar putea reprezenta un risc de infectare cu coronavirus.

În Statele Unite, transportul de animale şi produse animaliere este mai strict reglementat chiar decât transportul de electronice.

În SUA au fost depistate două cazuri de coronavirus în statul California şi alte trei au fost confirmate în Seattle, Chicago şi Arizona.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A fost reales edilul care a recunoscut că a...

Potrivit datelor electorale de la acest moment,...

ȘTIRI GdS

O companie australiană realizează un spray nazal care reduce...

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunțat astăzi că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăți sistemul imunitar...

Cum se dau şi unde se folosesc voucherele pentru...

Zece cupluri infertile din Craiova vor primi bani de la bugetul local pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Ecografia cardiacă 4D, un avantaj pentru inima ta

Ecografia 4D a adus pacienţilor cu boli de inimă şansa de a fi trataţi până nu este prea târziu, de a fi...

OMS: 2 milioane de decese de coronavirus nu sunt...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a...

26 septembrie, ziua mondială a contracepției

Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.

China intenţionează să producă anual 610 milioane de doze...

Până la sfârşitul anului, China intenţionează să aibă capacitatea de a produce anual 610 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunţul...