Acasă Sanatate Alimente recomandate când ai gripă

Alimente recomandate când ai gripă

-

Gripa este însoţită mai tot timpul şi de lipsa poftei de mâncare. Din acest motiv, este foarte important ca în această perioadă să se consume alimente care pot îmbunătăţi starea de sănătate.

Dacă suferiţi de gripa,proteinele sunt necesare pentru un organism puternic. Carnea fără grăsimi, peştele, legumele, ouale şi alunele sunt surse importante de proteine.

Carne de curcan

Carnea de curcan este bogată în proteine şi conţine foarte multe substanşe nutritive. Carnea de curcan oferă organismului energia necesară în lupta împotriva bolii.

Suc de legume

Suc de legume

Un pahar de suc de legume va regla nivelul de sodiu. Este şi mai uşor de preparat decât o salată, mai ales când eşti bolnav. Vă oferă şi un nivel ridicat de antioxidanţi pentru întarirea sistemului imunitar şi va menţine nivelul ridicat de hidratare.

Supă de pui

Hrănitoare şi hidratantă, poate stimula vindecarea în cazul gripei şi are usoare efecte antiinflamatoare.

Usturoi

Dacă îţi place, usturoiul poate fi o alegere buna pentru a condimenta mesele zilnice, inclusiv supa. Se pare ca acesta are proprietati antimicrobiene şi imunostimulatoare şi poate ameliora congestia.

Ghimbir

Ghimbirul, folosit de mii de ani ca remediu natural
Ghimbirul, folosit de mii de ani ca remediu natural

Ghimbirul este un bun remediu pentru mai multe probleme de sănătate Unele studii sugerează că ar putea ajuta în lupta împotriva inflamaţiei. Poate fi adaugat proaspat ras sau sub formă de pulbere în diverse mâncăruri sau sub forma de suc.

Ceai cald

Ceaiul negru şi cel verde oferă un surplus de antioxidanţi împotriva bolilor. În plus, respiraţia aburului poate ajuta la ameliorarea congestiei.

Banana

Banane

Piure sau întregi, bananele sunt uşoare pentru ficat. Acestea constituie una dintre primele optiuni în cazul simptomelor de gripă.

Pâine prajită

Pâinea prăjită sau biscuiţii ar putea fi alimente potrivite. Pot însoţi o farfurie cu supă de pui şi pot calma foamea.

Bauturi proteice

O băutura proteică va oferi cantitatea adecvată de substanţe nutritive, vitamine esenţiale. Ar fi de preferat să se consume băuturile care conţin cel puţin 6 grame de proteine şi au un conţinut redus de zahar.

ȘTIRI VIDEO GdS

Publicul nu are acces în incinta OCPI Dolj

Măsurile luate de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, la jumătatea lunii martie, în scopul prevenirii și limitării răspândirii noului...