10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateComisia Europeană, pregătită să intervină în cazul apariţiei coronavirusului în UE

Comisia Europeană, pregătită să intervină în cazul apariţiei coronavirusului în UE

Comisia Europeană urmărește evoluția infectării cu coronavirus în China. Aceasta este pregătită să intervină în cazul în care epidemia se extinde în statele membre UE, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a discutat joi cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății și miercuri cu miniștrii de Sănătate ai Franței și Italiei, potrivit stirileprotv.ro
„Suntem pregătiți să intervenim și să susținem statele membre pentru a asigura un răspuns coordonat și pentru a ne asigura că sunt luate măsurile de control adecvate“, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Nu există momentan niciun caz de infecție cu coronavirus în UE

Comisia Europeană a organizat miercuri o a doua întâlnire a Comitetului pentru Siguranța Sănătății. În cadrul acesteia s-a discutat despre evaluarea riscurilor. De asemenea, s-a vorbit şi despre potențialele implicații pe care această epidemie le poate avea pentru Uniunea Europeană.
Comisia Europeană a confirmat faptul că nu există momentan niciun caz de infecție cu coronavirus în Uniunea Europeană.
„Momentan nu au fost raportate cazuri în statele membre UE. Comisia și statele membre așteaptă evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății după a doua întâlnire. Aceasta va avea loc azi (23 ianuarie)”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Bilanţul oficial a ajuns la 571 de cazuri confirmate în China

Bilanţul oficial a ajuns la 571 de cazuri confirmate în 25 de provincii şi oraşe din China. 95 de bolnavi sunt în stare gravă și s-au înregistrat deja 25 decese, toate în aceeaşi provincie.
Au apărut cazuri confirmate şi în Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia şi Thailanda.
Posibila sursă a noului coronavirus 2019-nCoV, care provoacă forma letală de pneumonie din China, ar fi carnea de șarpe.
Veștile sunt îngrijorătoare în legătură cu combaterea acestui virus. Dezvoltarea unui vaccin va dura cel puţin un an, conform Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS