11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina: Bilanțul victimelor coronavirus a ajuns la 25 de morți

China: Bilanțul victimelor coronavirus a ajuns la 25 de morți

Până acum, 25 de persoane au murit ca urmare a infectării cu coronavirus, majoritatea în orașul Wuhan și în împrejurimi, scrie The Telegraph. Printre victime se numără persoane în vârstă de 73 și 89 de ani, cea mai tânără victimă având 48 de ani.

Autoritățile au oprit transportul public în încercarea de a controla răspândirea virsului, mai multe persoane care avea bilete de tren cumpărate din din timp fiind nemulțumite pentru că nu au fost notificate și nu au unde să se ducă. ”Cei care nu respectă regulile vor fi pedepsiți potrivit legii”, scria într-un anunț public.

Forțele de ordine păzesc intrările din gara orașului, iar mașinile așteptau să poată pleca din oraș, înaintea de intrarea în vigoare a stării de carantină care ține blocați 11 milioane de locuitori din Wuhan.

În jur de 570 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost raportate.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va relua astăzi dezbaterile privind emiterea unei eventuale alerte internaționale, după ce miercuri nu a reuşit să cadă de acord dacă focarul actual de coronavirus din Wuhan (China) trebuie sau nu declarat ca fiind o situaţie de urgenţă internaţională. Simptomele noului coronavirus, denumit provizoriu de OMS 2019-nCoV, sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

Până joi dimineața numărul morților era de 17, iar cazurile de infectare raportate erau 440.

Virusul este deja prezent în cel puţin 13 provincii chineze, pe lângă regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, care au confirmat primele cazuri miercuri, şi au fost depistate cel puţin 4 persoane afectate în Thailanda şi câte una în Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS