6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puțin 16 persoane sunt monitorizate după contactul cu o victimă a coronavirusului din China

Cel puțin 16 persoane sunt monitorizate după contactul cu o victimă a coronavirusului din China

Cel puțin 16 persoane care au intrat în contact cu un bărbat din statul Washington care a fost diagnosticat cu coronavirus, devenind primul caz din SUA, sunt monitorizate pentru boala care a ucis 17 persoane în China și a îmbolnăvit alte sute, au spus oficialii locali, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Pacientul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, se simte bine și ar putea fi externat în curând dintr-un spital din Everett, Washington, au declarat oficialii în conferință de presă.

Niciuna dintre persoanele care au intrat în contact direct cu pacientul nu au dezvoltat boala, a declarat Chris Spitters, ofițer de sănătate din districtul Snohomish Health.

„Riscul pentru publicul larg rămâne scăzut”, a spus Spitters, adăugând că nu va fi surprins dacă numărul de persoane care ar fi intrat în contact apropiat cu bărbatul ar creşte.

Bărbatul s-a simţit rău în weekend după ce a călătorit în Wuhan, China, orașul său natal, în noiembrie și decembrie, iar luni a fost diagnosticat cu coronavirus.

Virusul, care provoacă simptome respiratorii similare unei răceli sau gripe, se pare că ar putea avea legătură cu o piață de fructe de mare din Wuhan, cel mai mare oraș din centrul Chinei, cu o populație de aproximativ 11 milioane.

De atunci piața a fost închisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS