29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlba: Focar de gripă depistat la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”

Alba: Focar de gripă depistat la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”

Cinci elevi de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, din aceeaşi clasă, au fost diagnosticaţi cu gripă la efectuarea testului rapid, care a ieşit pozitiv în toate cazurile, fiind dispuse măsuri de izolare a acestora de restul colegilor, informează Agerpres.

„Sunt cinci cazuri care au fost confirmate la testele rapide. Au ieşit pozitive. Au fost transmise probe de sânge la Institutul ‘Cantacuzino’ Bucureşti pentru confirmarea ‘reală’, pentru că testele rapide sunt concludente doar într-o oarecare măsură”, a declarat miercuri, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea.

El a adăugat că specialiştii epidemiologi de la DSP au fost la unitatea de învăţământ militar pentru a face recomandările necesare în astfel de situaţii şi pentru a dispune măsurile care se impun. Potrivit lui Sinea, cei cinci adolescenţi sunt colegi de clasă. Ei nu au fost spitalizaţi, dar au fost izolaţi de restul colegilor, unitatea de învăţământ având propriul medic epidemiolog.

Alexandru Sinea a precizat că miercuri au ajuns la Urgenţe şi alţi elevi de la acelaşi colegiu, dar nu s-a confirmat prezenţa virusului gripal la aceştia.

În altă ordine de idei, conducerea Colegiului a dispus ca învoirile în oraş să fie limitate, potrivit reprezentanţilor unităţii. Aceştia au adăugat că s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi verificarea epidemiologică. Focarul de la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” a apărut la o zi după ce doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, au prezentat o formă uşoară de gripă, care nu a necesitat spitalizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS