17.3 C
Craiova
miercuri, 8 iulie, 2020
Știri de ultima oră Eveniment Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial

Noul coronavirus care a făcut nouă morți și a contaminat sute de persoane în China ar putea suferi mutații și s-ar putea răspândi cu rapiditate, au avertizat miercuri autoritățile, sporind îngrijorarea la nivel mondial după semnalarea unui prim caz în Statele Unite, notează AFP.

Acest prin caz de contaminare în afara Asiei intervine în momentul în care Organizația Mondială a Sănătății se va reuni astăzi la Geneva pentru a decide dacă declară „urgență de sănătate publică la nivel internațional”.

Într-o conferință de presă la Pekin, vicepreședintele comisiei naționale de sănătate, Li Bin, a precizat că virusul a fost identificat în cazul a 440 de pacienți.

Virusul care se transmite pe cale respiratorie, ar putea suferi mutații și răspândi mult mai ușor, a explicat el în condițiile în care milioane de chinezi călătoresc în această perioadă cu ocazia Anului Nou chinezesc.

Autoritățile chineze au anunțat miercuri că nouă persoane au decedat până acum din cauza noului tip de coronavirus.

Alte 2.197 de persoane care au intrat în contact cu persoane infectate au fost plasate în carantină, iar dintre acestea 765 au fost deja scoase de sub observație, întrucât nu au prezentat simptome ale infecției, a anunțat Li Bin.

Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS a declarat că cel mai probabil numărul de cazuri va crește pe măsură ce autoritățile chineze vor continua testarea cetățenilor. „Dacă monitorizarea și testările sunt sporite, atunci este foarte posibil să obținem alte cifre”, a spus acesta. Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

ȘTIRI GdS

Bancul zilei

O femeie intră extrem de agitată într-un cabinet ginecologic și îi spune doctorului: Domnule doctor, am venit să îmi...

Horoscop

BerbecÎți dorești ceva nu doar diferit, ci radical, inovativ, chiar excentric, să surprinzi, să ieși din tipare. Îți schimbi o părere, o...

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii

Patru arestaţi pentru un scandal cu furci şi săbii.

Extinderea Carierei miniere Roșia, blocată de nouă luni

Cea mai mare carieră minieră a Complexului Energetic Oltenia este blocată de nouă luni. Este vorba de Cariera...

Universitatea din Craiova, în elita educaţiei antreprenoriale superioare

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova, pune la dispoziţie studenţilor, pentru examenul de admitere 2020, 2.860 de...