6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDoar 70 de mii de doze de vaccin antigripal mai sunt disponibile

Doar 70 de mii de doze de vaccin antigripal mai sunt disponibile

Doar 70 de mii de doze de vaccin antigripal mai sunt disponibile în cabinetele medicilor de familie, pentru cei care doresc să se vaccineze, potrivit Ministerului Sănătății.

Amalia Șerban, director în cadrul ministerului, susține că statul nu mai poate face noi achiziții de vaccin, dar mizează pe o redistribuire de la un județ la altul, în funcție de necesități:
Între inspectoratele școlare județene și direcțiile de sănătate publică a fost semnat un protocol legat de modul în care se va face triajul elevilor în școli și cum trebuie intervenit când apar cazuri de gripă în unitățile de învățământ.
Anul acesta, a fost un interes crescut din partea populației pentru vaccinarea antigripală, dar vaccinul a fost de negăsit în farmacii. Iar dozele cumpărate de Ministerul Sănătății sunt destinate doar persoanelor din grupele de risc: copii, bătrâni, bolnavi și femei însărcinate.

Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că au început deja discuțiile pentru contractul de achiziție a dozelor de vaccin necesare pentru următorul sezon gripal, care începe în toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS