10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLucrări de reabilitare pentru trei secții din Spitalul Județean

Lucrări de reabilitare pentru trei secții din Spitalul Județean

Trei dintre secțiile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu vor intra în reabilitare.

Este vorba de secțiile Ginecologie, Endocrinologie și Cardiologie. Secțiile respective nu au mai beneficiat de lucrări ample de modernizare și dotare. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că finanțarea pentru modernizarea secțiilor este asigurată din bugetul propriu al Județului.

Reprezentantul CJ Gorj a precizat că alte trei secții vor fi incluse într-un program de reabilitare, după ce va fi disponibil Bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean. Ulterior, vor fi demarate toate procedurile legale, în vederea selectării unui constructor și a unui proiectant. „Avem sursele de finanțare asigurate și lucrările vor fi demarate cât mai repede pentru a putea să avem la dispoziție cele trei secții modernizate. Mai sunt proiecte pentru alte trei secții și căutăm finanțare“, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Încă două Computere Tomograf

Autoritățile din Gorj vor să mai cumpere două Computere Tomograf pentru Spitalul Județean din Târgu Jiu și Spitalul TBC Dobrița Este vorba de un Computer Tomograf pentru Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, clădirea din strada Progresului, respectiv un Computer Tomograf nou pentru Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobrița, în comuna Runcu.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că vor fi solicitate fonduri de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea ambelor echipamente medicale. În același timp, este în curs de finalizare obținerea ultimelor avize pentru punerea în funcțiune a noului Computer Tomograf care a intrat în dotarea Unității Primiri Urgențe din Spitalul Județean, clădirea din strada Tudor Vladimirescu.

Șeful CJ Gorj a mai spus că unitatea medicală aflată în administrarea instituției pe care o conduce va dispune în curând de două Computere Tomograf. Va fi folosit în paralel și vechiul Computer Tomograf din strada Progresului. Prin urmare, pacienții nu vor mai fi trimiși la spitale din alte județe, dacă vreunul din aparate se va defecta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS