14.1 C
Craiova
joi, 24 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Diete si fitness Adevărul despre dieta Cambridge

Adevărul despre dieta Cambridge

Planul dietei Cambridge se bazează pe consumul unei varietăţi de supe, batoane speciale pentru slăbit şi shake-uri care pot fi achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi.

Creatorii dietei Cambridge au realizat o formulă alimentară care conţine suficiente vitamine, minerale şi microelemente pentru menţinerea unei stări optime de sănătate şi permite oamenilor să slăbească rapid, fără să piardă din ţesutul muscular prin declanşarea unei cetoze cu o acţiune blândă (situaţie în care organismul începe să utilizeze grăsimea stocată pentru furnizarea de energie şi desfăşurarea normală a proceselor organismului).

Atunci când se utilizează doar produsele specifice dietei Cambridge, fără alte tipuri de alimente, kilogramele se vor pierde rapid, iar când vor fi folosite alături de mesele normale, scăderea în greutate va avea loc mai lent.

Cei care doresc să urmeze această dietă vor lua legătura cu un consultant autorizat, care îi va vizita, cântări şi măsura şi va decide care program al dietei Cambridge se potriveşte cel mai bine necesităţilor lor.

Modul de acţiune al dietei Cambridge

Dieta Cambridge acţionează prin forţarea organismului să intre într-o stare de cetoză.
Acest lucru se produce atunci când organismul nu primeşte toate caloriile de care are nevoie pentru a funcţiona.

Ca atare, organismul apelează la depozitele de grăsime pentru a elibera energie şi a funcţiona optim. Pierderea în greutate poate varia în funcţie de cantitatea de calorii consumate.

Alimente permise

Cantitatea de alimente consumate va depinde de greutatea pe care doriţi să o pierdeţi. Produsele alimentare care se vor consuma pe parcursul dietei Cambridge sunt cele de marcă proprie.

Acestea conţin carbohidraţi, proteine, grăsimi şi fibre, dar şi peste 30 de nutrienţi.
Shake-urile, terciul de ovăz şi supele au forma unor prafuri introduse în plicuri speciale şi înainte de consum se vor dizolva în apă. Shake-urile au arome de căpşune şi banane, iar supele au aromă de pui, ardei iute, roşii, legume, ciuperci, praz şi cartofi.

Terciul de ovăz are arome de arţar, nuci pecan sau mere şi scorţişoară. Batoanele sunt mai moi sau mai crocante. Cele moi includ caramel, ciocolată şi portocale cu ciocolată. Dacă le preferaţi pe cele crocante, acestea conţin afine, mentă cu ciocolată sau arahide.

Argumente pro

Mulţi oameni reuşesc să piardă în greutate destul de brusc şi consistent cu ajutorul dietei Cambridge. Dacă urmaţi regulile programului dietetic, veţi slăbi.

Spre deosebire de alte planuri dietetice cu puţine calorii, produsele care înlocuiesc mesele sunt echilibrate nutriţional şi organismul dumneavoastră nu va fi privat de mineralele şi vitaminele de care aveţi nevoie.

Argumente contra

Unii specialişti consideră că nu este sănătos ca organismul să intre într-o stare de cetoză. Consecinţa acestui proces ar putea fi nu doar arderea grăsimilor, ci şi diminuarea masei musculare.

Alte efecte negative ale acestei diete sunt: respiraţia urât mirositoare; căderea părului; greaţă; ameţelile; diareea.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Coreea de Nord a împuşcat un sud-coreean în apele...

Forţele nord-coreene au împuşcat mortal un sud-coreean...

ȘTIRI GdS

Care sunt costurile pentru pacienţii Covid internaţi la Infecţioase

Se face lumină în privinţa costurilor cu asistenţa medicală şi tratamentele necesare pentru pacienţii cu coronavirus. Gazeta de Sud a abordat subiectul...

Medicament nou aprobat pentru dermatita atopică

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat aprobarea extensiei indicației terapeutice pentru medicamentul Olumiant ( substanța activă baricitinib), pentru tratarea formelor moderate...

UE dă asigurări că vaccinul anti-COVID ajunge pe piață...

Autoritățile medicale ale Uniunii Europene dau asigurări că vaccinul anti-COVID va ajunge pe piață doar atunci când se va dovedi, categoric, că...

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi eliberate și...

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, dar numai pentru perioada dintre momentul confirmării infecției cu...

Johnson&Johnson începe testele finale ale vaccinului său anticovid

Johnson&Johnson (J&J) a demarat astăzi faza finală a testelor clinice pe potențialul vaccin anticovid dezvoltat de firmă, cu 60.000 de participanți, potrivit...

Nelu Tătaru: Nu mă aştept la un nou lockdown

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat astăzi că nu se aşteaptă la „un nou lockdownun nou lockdown“ (stare de urgenţă cu izolare...