6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePofta de ciocolată = lipsa magneziului în organism

Pofta de ciocolată = lipsa magneziului în organism

De obicei, femeile sunt mai pofticioase atunci când vine vorba de ciocolată, dar ele trebuie să fie conștiente că această poftă poate ascunde o mulțime de probleme, unele dintre ele destul de grave.

De exemplu, multe femei simt nevoia să mănânce ciocolată mai ales când sunt la menstruație, dar această poftă aparent firească poate ascunde o lipsă de magneziu.

Practic, organismul încearcă să-și regleze deficitul de magneziu, iar ciocolata este una dintre cele mai bogate surse – 30 de grame având aproximativ 41 mg de magneziu.

Așadar, dacă simțiți că aveți nevoie de acest nutrient, puteți include în alimentație legumele cu frunze verzi, semințele, mai ales cele de dovleac și de in, nucile, fasolea, peștele și bananele. De asemenea, smochinele, grepfrutul şi avocado conţin mult magneziu.

Specialiștii sunt de părere că lipsa de magneziu în organism poate provoca stări de slăbiciune, crampe musculare sau anxietate. Hipertensiunea arterială, problemele de memorie, confuzia și dificultățile de înghițire sunt, de asemenea, semne că aveți nevoie de magneziu.

Este important de reținut că lipsa de magneziu în organism, pentru o perioadă lungă de timp, poate provoca dezechilibre serioase, ce pot declanșa boli grave.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS