21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateŢelina creşte atracţia şi virilitatea

Ţelina creşte atracţia şi virilitatea

Ţelina, una dintre cele mai cunoscute legume care se consumă toamna, este cunoscută pentru efectele sale asupra performanţei sexuale, fiind supranumită adesea viagra naturală. Printre cele mai importante beneficii ale ţelinei se numără creşterea virilităţii şi tratarea impotenţelor psihogene.

Ţelina apare frecvent în istorie ca afrodiziac

Reputaţia sa persistă încă din Antichitate. Romanii preparau vin din ţelină. În Odiseea lui Homer, nimfa Calypso trăieşte pe o insulă înconjurată de irişi şi ţelină. Mai târziu, în povestea de dragoste dintre Tristan şi Isolda, cei doi se îndrăgostesc nebuneşte după ce beau o poţiune care conţine suc de ţelină. Madame de Pompadour, amanta lui Louis al XV-lea, se pare că îl hrănea pe rege cu supă de ţelină pentru a-i spori dorinţa sexuală. Şi despre celebrul Casanova se spune că mânca ţelină în mod repetat.

Cum acţionează ţelina asupra organismului?

Ţelina acţionează pentru a îmbunătăţi viaţa sexuală în două moduri diferite. Pe de o parte, bărbaţii care o consumă se bucură de sporirea virilităţii şi de o intensificare a orgasmului. Ea relaxează muşchii care reglează presiunea sângelui şi îmbunătăţeşte circulaţia, foarte importantă pentru performanţa sexuală. Dar ţelina acţionează şi ca un magnet pentru femei atunci când este consumată de persoanele de sex masculin, pentru că aceştia prezintă un nivel mai mare de feromoni, care sporesc atracţia. Conform unor cercetători, acest lucru se datorează androsteronului conţinut de legumă, o substanţă care se găseşte şi în urină şi transpiraţie. Feromonii transmit semnale olfactive care declanşează atracţia. Feromonii se regăsesc şi în unele parfumuri, dar efectul durează, în acest caz, în jur de opt ore. Când bărbaţii consumă ţelină, efectul durează aproape 24 de ore. Medicii Judy Garman, Mark Anderson şi Walter Gaman susţin că ţelina este singurul aliment care stimulează organismul să producă feromoni în mod natural.

Cum consumăm ţelina?

Pentru a valorifica efectele sale benefice, se recomandă consumul de ţelină în stare crudă. Pentru creşterea potenţei, se bea zilnic un pahar de suc din frunze de ţelină, timp de trei – patru săptămâni. Se pot face şi salate de ţelină, care se consumă zilnic, până la obţinerea rezultatelor dorite. Frunzele de ţelină pot fi folosite şi pentru ceai, din care se beau zilnic 3-4 căni.
Medicii atrag, totuşi, atenţia, că leguma trebuie introdusă treptat în alimentaţie, crescând cantitatea consumată de la o zi la alta. Ţelina conţine substanţe care pot cauza alergii şi este contraindicat consumul său în combinaţie cu expunerea la soare. De aceea, sezonul rece este cel mai recomandat pentru curele cu ţelină. De asemenea, femeile însărcinate trebuie să consume leguma în cantităţi moderate, din cauza conţinutului ridicat de hormoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS