16.2 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Gogonelele, de ajutor împotriva hepatitei şi obezităţii

Gogonelele, de ajutor împotriva hepatitei şi obezităţii

Gogonelele se numără printre cele mai îndrăgite murături consumate de români. Puţini cunosc, însă, numeroasele beneficii ale acestora pentru sănătatea organismului uman.

Deşi nu este indicat consumul lor în stare naturală, deoarece conţin substanţe care pot afecta ficatul şi sistemul nervos, murate, gogonelele sunt o sursă de sănătate. În timpul procesului de fermentaţie, reacţiile toxice sunt neutralizate, iar gogonelele devin cu adevărat terapeutice.

De ajutor în hepatita virală

Un studiu german a demonstrat că în gogonele se găsesc alcaloizi care împiedică înmulţirea viruşilor hepatici, în special a virusului C. Împreună cu frunzele de vâsc, ele sunt administrate cu succes persoanelor care nu răspund la tratamente avansate pe bază de interferon.
De asemenea, acestea cresc rezistenţa la efort şi sunt recomandate copiilor şi adolescenţilor cu probleme în întârzierea fizică.

Eficiente împotriva obezităţii

Gogonelele sunt benefice pentru sistemul nervos şi endocrin şi au efecte puternice antiobezitate. În procesul de fermentare, bacteriile consumă o mare parte din zaharurile conţinute de acestea. Mulţi specialişti în nutriţie le consideră cele mai eficiente alimente în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Este foarte important, însă, ca ele să fie preparate după reţeta clasică, acasă, murate cu saramură, la rece, fără adaos de conservanţi chimici. Gogonelele astfel preparate sunt pline de vitamine, minerale, fibre, oligoelemente, probiotice naturale (bacterii digestive) şi enzime. Substanţele nutritive sunt păstrate intacte şi devin mai uşor de asimilat.
Cu toate că sunt extrem de benefice, trebuie acordată atenţie consumului, din cauza cantităţii de sare. Este recomandat să bem mai multă apă pentru ca rinichii să nu fie afectaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul adjunct al Penitenciarului Jilava a fost demis

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă încetarea...

ȘTIRI GdS

Horoscop

BerbecAlegerile făcute astăzi s-ar putea să aibă un impact emoțional puternic pentru tine. Chiar dacă va fi vorba de mici schimbări, pentru...

Bancul zilei

Un bărbat abordează o femeie foarte frumoasă într-un hipermarket: Nu vă supăraţi, mi-am pierdut soţia prin magazin. V-ar deranja...

Intervenții majore în infrastructura rutieră. Străzi și parcări, modernizate...

Craiovenii au beneficiat, în ultimii ani, de intervenții majore în domeniul infrastructurii rutiere. Printr-un acord-cadru de modernizare străzi, nu mai puțin de...

Higitop.ro, magazin de cosmetice şi detergenţi cu livrare a...

Activitate în comerț încă din 1994 și o mulţime de clienţi fideli ce revin în magazinul fizic din Craiova i-au convins să...

FCSB s-a calificat în finala Cupei înainte de meciul...

FCSB s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după o dublă mai mult decât accesibilă cu Dinamo. După victoria cu ...

Un angajat al Penitenciarului Brăila, confirmat pozitiv la testul...

Un angajat al Penitenciarului Brăila a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, anunţă miercuri Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).