Acasă Sanatate Era reproducerii sexuale este pe sfârşite?

Era reproducerii sexuale este pe sfârşite?

-

Tehnologia are un rol din ce în ce mai important în vieţile noastre. Un domeniu care va fi afectat va fi cel al reproducerii umane, este de părere Henry T. Greely.

Henry T. Greely este directorul Centrului pentru Drept şi Bioştiinţe, precum şi al Programului de Neuroştiinţe şi Societate. În urma expertizei sale, acesta a concluzionat că sexul pentru reproducere va fi înlocuit de conceperea în laborator în următoarele decenii, notează Futurism.

„Prevăd că în viitor oamenii vor face în continuare sex, doar că nu atât de des pentru a se reproduce“, explică dr. Greely. Acesta a dezvoltat subiectul într-o carte publicată în anul 2018.
„În 20-40 de ani, mare parte dintre oamenii care vor avea o poliţă de asigurare medicală bună vor alege să conceapă copii în laborator“, a adăugat ea.

Dr. Greely îşi formulează predicţiile pornind de la realităţile medicale actuale. De-a lungul celor patru decenii în care fertilizarea in vitro a fost folosită s-au născut aproximativ 8 milioane de bebeluşi.

Magda Dragu

ȘTIRI VIDEO GdS

Poliţiştii olteni continuă campania ” Hoţii invadează intimitatea”

În această minivacanță, polițiștii au continuat să desfășoare activități în cadrul campaniei „Hoții îți invadează intimitatea”, fiind prezenți în orașul Drăgănești-Olt și...

O tânără a distrus peretele unui imobil, după un accident rutier

O tânără de 18 ani, care obţinuse permisul auto în urmă cu o lună, a distrus peretele unei gospodării din localitatea Chiuza, după ce maşina pe care o conducea a ieşit de pe şosea şi s-a înfipt în imobil.