6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateGrevă japoneză a studenţilor medicinişti

Grevă japoneză a studenţilor medicinişti

Federațiile studenților la Medicină, Farmacie și Stomatologie au anunțat că intră în grevă japoneză din cauza situației incerte în care se află examenul de rezidențiat. Printr-o postare pe pagina de Facebook studenții spun că toți cei care vor să participe la grevă să poarte mască medicală pe care să scrie ​​#Rezi.

„Deşi am solicitat instituțiilor statului soluționarea problemei vizând organizarea examenului de rezidențiat înainte de ziua moțiunii de cenzură, acest lucru nu s-a întâmplat. Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine (vineri – n.r.), când are loc ultima şedinţă a actualului guvern.

Cum poţi participa?

Fă rost de o mască medicală, scrie pe ea #Rezi, poarta masca fie în mod uzual fie la mână pe post de banderolă și postează pe site-urile de socializare o poză cu tine și masca cu mesajul #Rezi.

În cazul în care greva japoneză nu va da rezultate, vrem să evaluăm dorința colegilor de a protesta activ în fața acestei situații”, se arată în postarea de pe facebook., așa că te invităm să completezi următorul form (30 de secunde, fără date personale):

În același mesaj, studenții susțin că situația de instabilitate politică creată după trecerea moțiunii de cenzură la adresa Guvernului creează premisele prelungirii crizei Rezidențiatului.

”Ne menținem neutralitatea politică și dorința de a rămâne în afara oricărei discuții politice, însă solicităm clasei politice să înțeleagă importanța soluționării de urgență a acestei probleme, fără a pune în pericol viitorul unei întregi generații de viitori medici, farmacişti şi medici stomatologi. În urma moțiunii de cenzură ne aflăm într-o situație de instabilitate politică, în care nu se va putea clarifica situația examenului de rezidențiat nici după ziua de mâine, când are loc ultima şedinţă a actualului guvern”, spun studenții.

Acțiunea studenților vine după ce examenul de rezidențiat a fost amânat pe 8 decembrie, deși trebuia să aibă loc pe 17 noiembrie,din cauza lipsei unui ministru al Educației care să semneze ordinul de organizare a examenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS