27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAntibiotice naturale care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Antibiotice naturale care nu trebuie să-ți lipsească din casă

Consumul abuziv de antibiotice clasice ne afectează sistemul imunitar și mărește rezistența la antibiotice. Acest lucru ar putea fi dăunător pe termen lung, în situația în care organismul chiar va avea nevoie de susținere pentru combaterea unui virus foarte puternic. Specialiștii ne recomandă să nu mai luăm antibiotice „după ureche“, fără recomandarea medicului, pentru că am putea face mai mult rău decât bine organismului. De asemenea, ideal ar fi ca afecțiunile minore să le tratăm, în măsura în care este posibil, pe cale naturală.


Există o serie de ingrediente naturale care au efecte similare cu cele ale antibioticelor clasice, pe care le găsim în farmacii, pe care strămoșii noștri le foloseau acum mii de ani pentru a se trata, notează doc.ro. Nu degeaba se zice că usturoiul și ghimbirul sunt cele mai bune antibiotice naturale. Când vine vorba despre infecții, nimic nu le scapă.

Beneficiile usturoiului

Fără îndoială că acesta este unul dintre cei mai populari agenți curativi, pentru că deține proprietăți antivirale deosebite. Este o sursă bogată de antioxidanți și de aceea protejează sistemul imunitar de bacterii și radicalii liberi din sânge. Proprietățile acestuia se datorează substanței alicina, care are efect antimicrobian. De aceea, usturoiul se comportă ca un antibiotic veritabil, reușind să distrugă virusurile și infecțiile puternice, spun specialiştii de la clicksanatate.ro.

Ghimbirul, bun în rinite și sinuzite

Știai că ghimbirul este utilizat în remedii pentru sănătate de peste două milenii? Oamenii au descoperit de multă vreme că această rădăcină are în compoziție substanțe cu proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene. Consumat fie sub formă de ceai sau ca atare, ghimbirul este un remediu excelent în caz de răceli, deoarece calmează inflamațiile la nivelul gâtului, ameliorează simptomele rinitelor și sinuzitei, febrei și infecțiilor gâtului.

Uleiul de oregano întărește imunitatea

Studiile în domeniu au demonstrat că acesta este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, cu efecte terapeutice confirmate. Este un expectorant eficient, un agent antiviral, îți poate stimula și întări sistemul imuitar și te ajută să elimini toxinele din corp. Uleiul care se regăsește în oregano, carvacrol, elimină bacteriile care pot provoca infecții. De asemenea, oregano are și proprietăți antibacteriene, dar stimulează și digestia. Uleiul de oregano poate fi folosit cu succes în tratarea infecțiilor de natură digestivă. Poți consuma oregano fie ca atare, fie sub formă de ulei esențial de oregano.

Mierea

Se știe că în Roma Antică se folosea mierea pentru tratarea rănilor căpătate pe front, dar și pentru prevenirea infectării acestora. Mierea nu este numai un antibiotic natural, dar și un antiinflamator și antiseptic de preț. Pentru a da randament tratamentul cu miere, folosește miere naturală, organică, pe care o poți combina chiar cu scorțișoară. Amestecul de miere și scorțișoară are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Turmericul

Acest condiment nu are numai o aromă deosebită, ci și efecte puternice asupra organismului. Infecțiile și bacteriile sunt tratate eficient prin consumul de turmeric. Pentru potențarea proprietăților sale, poți amesteca turmericul cu miere sau oregano, alte antibiotice de preț oferite de natură.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este și el un antibiotic natural, dar are și proprietăți antiseptice. Specialiștii ne recomandă să introducem oțetul de mere în alimentație pentru că este extrem de benefic. Acesta poate fi folosit și pentru uz extern, fiind un dezinfectant eficient.

Alimentele fermentate

Orice aliment care a trecut printr-un proces de fermentare ajută organismul să lupte cu infecțiile, fiind benefic pentru flora intestinală, despre care se știe că se află în strânsă legătură cu sistemul imunitar. Kefirul, iaurturile probiotice și murăturile sunt câteva exemple de alimente fermentate care pot fi folosite pe post de antibiotice naturale.

Echinaceea

Această plantă este un antibiotic natural de preț, pe care mulți avem tendința de a-l neglija. Echinaceea luptă cu bolile infecțioase și menține organismul sănătos. Poți consuma echinaceea sub formă de ceai sau sub formă de supliment. Natura îți oferă o mulțime de alternative sănătoase pentru prevenirea, dar și pentru tratarea bolilor. Informează-te și folosește ceea ce natura îți oferă în beneficiul sănătății tale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS