20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePintea anunţă măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit

Pintea anunţă măsuri împotriva dispozitivelor pentru fumat cu tutun încălzit

Sorina Pintea a precizat, astăzi, că intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele de fumat care încălzesc tutun deoarece, pot să apară efecte grave pe termen scurt, scrie MEDIAFAX.

Sorina Pintea a declarat astăzi, că Ministerul intenţionează să limiteze publicitatea pentru dispozitivele pentru fumat, deoarece consumul acestora poate duce la apariţia unor „efecte grave pe termen scurt”.

Avem în vedere măsuri pe care să le luăm, limitarea publicităţii pentru aceste dispozitive. (…) Ce este mai interesant este că dacă în cazul tutunului simplu ştim că urmările apar pe termen lung, ştim ce se întâmplă, se pare că în cazul acestor dispozitive ale tutunului încălzit pot apare efecte grave pe termen scurt. De aceea şi chestiunea cu publicitatea o vom grăbi, iar ceea ce face subcomisia Ministerului Sănătăţii va fi vizibil pe site, astfel încât să atragem atenţia asupra consumului acestui tutun încălzit, spune ministrul Sorina Pintea

În cadrul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o subcomisie în comisia de toxicologie şi toxicodependenţă care analizează posibilitatea de publica pe site-ul instituţiei informări periodice referitoare la riscurile pe care şi le asumă fumând cu aceste dispozitive.

„Acel formular va permite medicilor ca atunci când se prezintă cineva în unitate de primiri urgenţe cu această simptomatologie să poată să anunţe”, explică ministrul.

Pintea a menţionat că faptul că în cel mai scurt timp va fi promovat în cadrul Unităţilor de Primiri Urgenţe un formular pe care îl completează medicii când declară pacienţii care inhalează substanţe toxice.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS