22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCare este starea bebeluşilor îmbolnăviţi la Spitalul Judeţean Vaslui

Care este starea bebeluşilor îmbolnăviţi la Spitalul Judeţean Vaslui

Doi bebeluși au prezentat simptome de intoleranță digestivă și vărsături, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean Vaslui. Este vorba de un bebeluș dintr-o pereche de gemeni și de un alt bebeluș, din altă pereche de gemeni. Amândoi erau hrăniți printr-o sondă nazogastrică cu lapte matern.

Însă, pentru a se stabili exact care a fost cauza îmbolnăvirii lor a fost anunţat Serviciul de Monitorizare a Infecţiilor Asociate Actului Medical din cadrul unităţii medicale. Rezultatele analizelor au arătat că cei doi bebeluşii născuţi prematur au fost infectaţi cu bacteria Klebsiella.

„Probele prelevate de la cei doi prematuri sunt pozitive la Klebsiella. Urmează ca astăzi să primim şi rezultatele de la probele prelevate de la mame, de pe suprafeţe şi de la personalul medical”, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder.

În cursul zilei de astăzi urmează să fie finalizate şi analizele de la probele prelevate de pe suprafeţele din Compartimentul de Prematuri, de la personalul medical şi de la mamele celor doi copii. Managerul spitalului a declarat că starea celor doi nou-născuţi este bună şi şi-au revenit încă de duminică.

Ce este Klebsiella

Klebsiella este o enterobacterie gram negativă care trăieşte în mod normal în tractul intestinal, fără a cauza probleme de sănătate. Atunci când aceasta migrează însă în alte părţi ale corpului, poate duce la apariţia unor afecţiuni precum pneumonia, meningita sau infecţiile de tract urinar. Infecţia cu Klebsiella este deosebit de periculoasă în cazul persoanelor care sunt spitalizate o perioadă îndelungată sau care iau frecvent antibiotice. Tratamentul este destul de dificil în cazul acestor persoane, mai ales că această bacterie a devenit în ultimii ani rezistentă la majoritatea antibioticelor.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS