20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Radu Deac numit şef la ANT fără concurs

Radu Deac numit şef la ANT fără concurs

Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), Radu Deac, a fost numit în funcţia de director executiv prin delegaţie, nu prin concurs sau examen potrivit legislației în vigoare. Aceasta este concluzia Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, scrie MEDIAFAX.

Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac a fost numit în funcţia de director executiv al instituţiei în 2013 „fără respectarea prevederilor legale în vigoare”. Acest lucru se arată în Raportul privind verificarea efectuată la nivelul Agenţiei Naţionale de Transplant de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în decembrie 2018. Deac a fost numit în funcţie prin delegaţie, nu prin concurs sau examen pentru ocuparea postului.

Din adresa ITM Bucureşti reiese că încheierea contractului individual de muncă al dnului. prof.dr. Radu Deac de către Agenţia Naţională de Transplant nu a respectat prevederile legale în vigoare, aceasta se putea realiza doar în condiţiile în care exista un concurs/examen pentru ocuparea postului, iar noţiunea de numire cu delegaţie nu are suport juridic prevăzut în Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată. Prevederi legale nerespectate: Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată. Persoane responsabile: Fosta conducere a Agenţiei Naţionale de Transplant, se arată în raport.

Nereguli identificate la nivelul ANT

Raportul de control privind verificarea efectuată la nivelul Agenţiei Naţionale de Transplant de către Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în decembrie 2018 precizează în concluziile sale o serie de nereguli identificate la nivelul Agenţiei.

Potrivit datelor raportului citat, tematica acţiunii de control a vizat verificarea modului de aducere la îndeplinire a atribuţiilor funcţionale vizând coordonarea, supravegherea, aprobarea şi implementarea oricăror dispoziţii privind activitatea de transplant ce revin Agenţiei Naţionale de Transplant(ANT), verificarea modului în care au fost duse la îndeplinire măsurile stabilite prin raportul de control, dar şi alte aspecte considerate relevante în urma verificărilor efectuate.

În ceea ce priveşte numirea prof.univ.dr. Radu Deac în funcţia de director executiv la Agenţia Naţională de Transplant în decembrie 2013, în concluziile raportului Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii a fost consemnată nerespectarea mai multor prevederi legale.

Din verificarea modului în care domnul prof.univ. Radu Deac a fost numit director executiv, au fost constatate unele deficienţe, având în vedere faptul că la data numirii prin ordin de ministru avea împliniţi 73 de ani, cât şi faptul că instituţia publică a încheiat un contract individual de muncă fără respectarea prevederilor legale în vigoare, se arată în raport.

Pentru clarificarea modului în care domnul prof.univ.dr Radu Deac a fost numit director executiv la ANT, cu adresele nr. 33998/ 09.07.2018, nr. 330998/17.07.2018 şi nr. 33998/ 05.09.2018, s-a solicitat la Direcţia Generală Juridică şi Resurse Umane documente referitoare la ordinul de ministru de numire pe funcţie, avizul juridic dat de structura de specialitate şi documente din care să reiasă funcţia anterioară deţinută, din care a fost delegat pentru ocuparea funcţiei de director executiv, arată datele aceluiaşi raport.

Raluca-Maria Nedelea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...