5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUPDATE: Ministrul sănătăţii, în vizită la Spitalul din Poiana Mare

UPDATE: Ministrul sănătăţii, în vizită la Spitalul din Poiana Mare

UPDATE: Minstrul sănătăţii, Sorina Pintea, a ajuns la SJU Craiova.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, se află în aceste momente în vizită în Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare. Informaţia a fost confirmată de unul dintre angajaţii acestei unităţi sanitare, care a adăugat că vizita era una programată. Controlul vine după ce, luna trecută, un bărbat internat la Spitalul din Săpoca, județul Buzău, a ucis cinci bolnavi și a rănit alți opt, folosind un stativ pentru perfuzii.

În urma acestui incident, ministrul Sorina Pintea anunţa, în umă cu două săptămâni, schimbări legislative în domeniul psihiatriei.

„Este nevoie să luăm măsuri și să venim cu modificări legislative. Vom face niște schimbări legislative care se pot face imediat…. În primul rând vom lua măsura posibilității ca medicul să poată interna și nevoluntar pentru că până acum nu putea decât dacă exista o hotărâre judecătorească și îl împiedica în munca sa”, declara, la momentul respectiv, Pintea.

După ce va vizita Spitalul din Poiana Mare, Sorina Pintea va ajunge şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. In jurul orei 14.00, va susţine aici o conferinţă de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS