10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum să-ți îngrijești corect buzele pe timpul verii

Cum să-ți îngrijești corect buzele pe timpul verii

Buzele sunt la fel de sensibile ca pielea, ochii sau părul. Acestea pot fi afectate de soarele dogoritor și de caniculă pentru că sunt acoperite de un strat foarte subțire de piele, scrie tonica.ro. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă păstraţi buzele moi și catifelate.

Soarele activează herpesul

Cauza herpesului este virusul cu același nume, care, odată contractat, poate fi activat foarte ușor de razele UV. Buza superioară sau cea inferioară se va umfla, locul va deveni dureros și veţi simți mâncărimi și furnicături. Vindecarea rănilor durează de obicei între opt și zece zile. Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să vă protejaţi buzele cu creme și balsamuri cu factor mare de protecție, între 30 și 50.

Există cremele cu SPF dedicate exclusiv copiilor, pe care însă le pot folosi și adulţii. Pentru că pielea buzelor este lipsită de melanină, prezintă un risc crescut de dezvoltare a cancerului și tocmai de aceea ar trebui să luaţi foarte în serios îngrijirea lor. Un balsam de buze este ideal. Pentru uscarea unei răni la nivelul buzelor, puteţi folosi pasta de dinți. Pentru dezinfectare, se foloseşte betadina sau un plasture herpetic, care grăbește vindecarea.

Apa din mare provoacă leziuni în colțul gurii

Aceste leziuni sunt foarte dureroase și inestetice. În plus, clorul din piscină sau apa sărată pot agrava aceste leziuni usturătoare. Conform medicilor, carența de vitamina B se pare că este principala cauză a apariției acestora. Pentru a evita producerea acestor leziuni, este bine să consumaţi cât mai multe zarzavaturi, lactate și cereale.

Ultravioletele usucă buzele

Vântul de vară și ultravioletele produc uscarea buzelor în aceeași măsură în care o fac și alimente precum ardeiul iute, sucul de portocale și băuturile alcoolice. Apelaţi la cosmeticele care conțin ceară de albine, vitamina E sau ulei de măsline, cu care vă puteţi masa ușor buzele. Cheia este hidratarea continuă a buzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS