10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSemne care trădează anemia

Semne care trădează anemia

Anemia este o afecţiune hematologică şi se manifestă prin scăderea hemoglobinei din sânge. Simptomele anemiei sunt destul de vagi şi includ oboseala, slăbiciunea şi problemele de concentrare. Netratată, anemia poate duce la probleme grave de sănătate. Află din articol care sunt semnele care ar trebui să te pună pe gânduri.

Oboseala este cel mai comun simptom pentru toate tipurile de anemie, notează clicksanatate.ro. Aceasta poate apărea pentru că organismul tău nu are îndeajuns de multe celule roșii de sânge pentru a transporta oxigenul în diferitele părți ale corpului. Dacă aceste simptome persistă pe durate lungi de timp, trebuie să-ţi faci un banal set de analize de sânge. Un nivel scăzut al hemoglobinei poate confirma diagnosticul bolii.

Membrane palide

Acordă o atenție deosebită membranei ochiului care se află sub pleoapa de jos, în spatele liniei genelor. Aceasta ar trebui să fie roșie, cu vase de sânge ce ies în evidență. Dacă membrana este palidă, acesta ar putea fi un semn că nu primește îndeajuns de mult sânge. Paloarea accentuată a pielii, a gingiilor, a unghiilor, a pliurilor din palme, însoţite de o culoare uşor albăstruie a buzelor sunt o certitudine că anemia s-a instalat.
De asemenea, mai ales în cazul anemiei prin deficit de vitamina B12 poate apărea senzaţia de arsură a limbii. Un semnal de alarmă trebuie să fie şi un aspect neobişnuit de neted al limbii.

Probleme cu respirația

Dacă o urcare scurtă pe scări te obosește sau dacă simți că nu mai poți respira după un exercițiu scurt, este un semn că organismul tău nu primește oxigenul de care are nevoie.
Şi slăbiciunea generalizată poate fi un semn că eşti anemic. Corpul tău are nevoie să primească oxigen în toate părțile sale. Durerile de cap sunt un alt simptom. Dacă ai dureri de cap care nu trec cu medicamente, anemia ar putea fi de vină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS