Acasă Sanatate Trucuri pentru a avea un păr frumos

Trucuri pentru a avea un păr frumos

-

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție: ai amânat atât de mult vizita la coafor, încât părul tău s-a deteriorat, iar vârfurile sunt despicate. Din fericire, ai la îndemână o mască din ingrediente naturale care face miracole pentru părul tău.


Macină jumătate de cană de linte neagră, adaugă o lingură de semințe de fenicul și o lingură de iaurt. Amestecă până când obții o pastă omogenă. Aplică masca pe păr, las-o să acționeze o oră, apoi clătește-ți părul cu apă caldă, notează clicksanatate.ro.

Îngrijirea din timpul dușului

Alege întotdeauna produsele destinate tipului tău de păr pentru ca astfel să îi oferi tratamentul adecvat. După ce ai spălat părul și l-ai clătit, aplică un balsam sau o mască nutritivă și folosește o perie mare pentru a descurca astfel părul mult mai ușor și să previi ruperea lui ulterior.
Întotdeauna începe periajul părului cu vârfurile deoarece acestea sunt expuse cel mai mult la încâlcire, și treptat urcă tot mai sus cu peria.

Îngrijirea corectă după duş

După ce ai terminat de îngrijit părul în timpul dușului, înfășoară-ți părul într-un prosop absorbant și lasă-l măcar zece minute să absoarbă toată apă. În felul acesta îi vei permite să se usuce în mod natural, fără a-l agresa cu efectele termice la care îl expui atunci când folosești foehnul. După acest interval, scoate prosopul și apelează iar la o perie pentru a-l peria tot de la vârfuri spre rădăcină, ținând capul în jos.
Vei observa cum va căpăta mai mult volum și se va usca mai repede și mai frumos. O dată pe săptămână apelează la măști și tratamente de hidratare.

Hidratează-te zilnic

Evită, pe cât posibil, placa de păr sau orice alt aparat care are nevoie de o temperatură foarte crescută. Ai grijă la alimentația ta să fie bogată în toți nutrienţii necesari, de la grăsimi sănătoase la vitamine și minerale. Nu uita nici de hidratarea necesară zilnic, atât prin consumarea unei cantități suficiente de apă, astfel încât să nu simți niciodată senzația de sete, cât și prin alimentele consumate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Afaceri de succes. TODOME îşi modelează viitorul în business cu fier forjat

Gazeta de Sud. Împlinim 25 de ani. Spunem povestea a 25 de firme. În acest an, pe 15 martie, cotidianul Gazeta de Sud împlineşte 25 de ani de când primul număr al ziarului a văzut lumina tiparului. Cu această ocazie, oferim oportunitatea ca 25 dintre cei mai fideli colaboratori ai Gazetei de Sud din mediul de business să se prezinte în paginile ziarului.

Craiova. Primul club de programare pentru elevii cu deficienţe de auz

Ford Motor Company Fund - latura filantropică a companiei Ford - împreună cu Fundaţia „Light into Europe“ au înfiinţat, la Liceul Tehnologic „Beethoven“ din Craiova primul club de coding (programare - n.r.) pentru elevii cu deficienţe de auz. 50 de elevi cu nevoi speciale vor învăţa programare, prin metoda Scratch, populară în Marea Britanie.

Busturile coclite din centrul Craiovei, scandal naţional

Reamplasarea busturilor personalităţilor, săptămâna trecută, de către primărie, în zona Teatrului „Marin Sorescu“ din Craiova, a iscat mare vâlvă. Scandalul a...

Calitatea aerului din Gorj, sub lupa autorităților

Consiliul Județean Gorj a întocmit Raportul privind stadiul realizării măsurilor cuprinse în Planul de menținere a calităţii aerului în județul Gorj, 2019...