19.6 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Este nevoie de o asociație a spitalelor din România

Este nevoie de o asociație a spitalelor din România


Este nevoie de o asociație a spitalelor din România, aceasta este declaraţia pe care Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut-o la prima ediție a Forumului Național al Spitalelor.
La această activitate, care se desfășoară în perioada 18- 19 iunie la București, Sorina Pintea a declarat că acesta ar trebui să fie unul din scopurile acestui Forum.
„Vreau să discut cu reprezentantul acestei asociații. Vreau să îl pun la masa pe acest reprezentant, să negocieze inclusiv cu ministrul Finanțelor. Empatie, schimbarea mentalităților. În primul rând schimbarea mentalităților, pentru că aceasta ne va aduce și empatie (…). Așa ceva nu se cumpără”, a subliniat minsitrul sănătăţii.

Verificări la spitalele în care pacienţii au fost trimişi să-şi cumpere medicamentele

Sorina Pintea a atras atenția că a primit numeroase sesizări, la Ministerul Sănătății, de la pacienți cărora spitalele le-au cerut să își cumpere medicamente.
“Am făcut verificări. Spitalele respective aveau excedent bugetar, deci puteau să le cumpere. Nu știu de ce nu o făceau. Voi continua controalele inopinate”, a atras atenția ministrul.

Sorina Pintea a spus că anul trecut a fost anul investițiilor în oameni în sistemul sanitar, anul acesta este al investițiilor în echipamente, iar anul viitor al extinderii programelor naționale.
Sorina Pintea a mai atras atenția că managerii pot să scoată posturile disponibile la concurs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și...

ȘTIRI GdS

Un bărbat a fugit din izolare să își vadă...

Un gălățean a fugit din izolare să-și vadă soția și a fost dus într-un centru de carantină. Aici a sărit pe geam...

VIDEO insolit. O bătrână distruge un aparat cu dezinfectant...

O femeie din Bacău a fost surprinsă de camerele de supraveghere făcând un lucru greu de explicat. Bătrâna a distrus un dispenser...

Moșii de Vară sau Sâmbăta Morților. Ce nu trebuie...

În sâmbăta dinaintea Rusaliilor sunt prăznuiți Moșii de Vară, iar în toate bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbe pentru pomenirea tuturor celor care...

Joe Biden, aproape să fie desemnat candidatul Partidului Democrat...

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a revendicat vineri victoria în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului care va participa la alegerile prezidenţiale din...

Live / Universitatea Craiova – FC Viitorul, scor 0-3....

Pauză: Universitatea Craiova - FC Viitorul 0-3 min. 41, 0-3: Louis Munteanu a majorat diferența cu un șut...

Președintele Braziliei amenință cu retragerea țării din OMS

Preşedintele Jair Bolsonaro a ameninţat vineri să retragă Brazilia din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după exemplul omologului său american Donald Trump,...