12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAu ajuns doze de ser antiviperin

Au ajuns doze de ser antiviperin

Au ajuns doze de ser antiviperin în țară, care pot fi distribuite spitalelor care se confruntă cu probleme. În perioada următoare, vor veni și alte doze pentru a nu mai ajunge în criză, a explicat la Europa FM directorul Unifarm, Adrian Ionel.
„În acest moment în depozitele Unifarm avem stocuri pentru situații de urgență pentru acest ser antiviperin, urmând ca în perioada imediat următoare să mai sosească încă 300 de fiole de ser antiviperin. Această sincopă s-a datorat nici Ministerului Sănătății, nici Unifarmului, nici spitalelor. A fost vorba de un lot pe care l-am primit ca și comandă, iar acest lot a fost declarat neconform. Câteva zile a durat până am luat un lot nou de la un alt producător, identificarea acestuia făcându-se cu mare greutate deoarece a rămas singurul din lume la acest moment care produce acest ser pentru specificul viperelor din România”, a spus Adrian Ionel.

Chiar astăzi un copil de 10 ani a fost muşcat de viperă la Răul Sadului, în județul Sibiu, însa serul antiviperin s-a găsit tocmai la Alba Iulia. Însă și acesta era expirat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS