5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateScapă de otită cu ajutoare din natură

Scapă de otită cu ajutoare din natură

Otita, care cauzează dureri, mâncărime și senzația de ureche înfundată, poate fi ameliorată cu remedii pe care natura ți le pune la dispoziție. Aceste plante distrug bacteriile și reduc inflamațiile specifice otitei.

După o răceală puternică, dacă ai mers la ștrand ori la piscină sau dacă obișnuiești să te scarpini în ureche cu diferite obiecte, precum ace de siguranță sau bețe de chibrit, te poți confrunta cu neplăcerile otitei. Boala este o infecție bacteriană sau virală la nivelul urechii, care duce la inflamații, acumularea de secreții, durere și, uneori, febră. La primele semne ale otitei este bine să te prezinți la medic, însă, pe lângă tratamentul prescris de acesta, poți combate boala și cu ajutorul remediilor naturiste, notează clicksanatate.ro.

Spălături cu amestec de plante

Amestecă în părți egale plante precum gălbenele, salvie și coada-șoricelului. Prepară un ceai dintr-o linguriță de amestec la 200 ml de apă fiartă și lasă la infuzat 15 minute. De două ori pe zi, fă spălături ale urechii cu acest preparat.

Propolisul, un antibiotic natural

Pentru a înlătura infecția și pentru a reduce inflamațiile poți face un tratament cu tinctură de propolis. Până la vindecarea otitei este bine să iei zece picături de tinctură de câte trei ori pe zi. O altă metodă este să îmbibi un tampon de tifon în tinctură de propolis și să pui seara în ureche.

Eucaliptul, are efect antiinflamator

Uleiul volatil de eucalipt are acțiune antiinflamatoare și antiinfecţioasă. Poți lua acest remediu intern câte trei picături de trei ori pe zi, cu apă sau ceai. Util este să faci și inhalații cu zece picături de ulei la 100 ml de apă fierbinte.

Usturoiul distruge bacteriile

Pentru a ameliora simptomele otitei poți să îmbibi în suc de usturoi puțină vată, pe care să o pui în ureche. Poți folosi usturoiul și sub formă de comprese, în amestec cu petale de trandafiri și pelin. Curăţă și zdrobește un cățel de usturoi și amestecă-l cu 10 g de petale de trandafir și de pelin mărunțite și 20 g de tărâțe, pentru a obține o pastă. Folosește compresele pe timpul nopții.

Comprese cu varză și ceapă

Poți calma durerile cauzate de otită dacă vei face aplicații cu frunze de varză sau cu ceapă. Pentru a face compresa cu ceapă, toacă leguma, pune-o pe un tifon și aplică pe urechea dureroasă. Fixează cu o eșarfă sau cu o căciulă.

Argila calmează durerile

Cataplasmele cu argilă aplicate pe ureche calmează durerile și mâncărimile apărute la nivelul urechii. Pune argilă într-un vas de sticlă sau de porțelan și adaugă apă, amestecând continuu, până obții o pastă densă, nu foarte tare. Din ea poți face cataplasme de mărimi potrivite, pe care să le așezi în așa fel încât să acopere întreaga ureche. Pasta se ține astfel timp de o oră sau două. Repetă procedura de două sau de trei ori pe zi.

Busuioc, dacă îți curge urechea

Prepară un macerat dintr-o crenguță de busuioc mărunțit, pe care o pui într-o jumătate de pahar cu apă. Lasă la macerat de seara până dimineața. Încălzește ușor preparatul într-o linguriță și, cu ajutorul unei pipete, picură lichidul în ureche. Pune un tampon mic de vată și stai astfel timp de o oră. Poți repeta procedura până la dispariția simptomelor. Benefic este și uleiul esențial de busuioc, din care se pun zilnic câte trei picături în urechea bolnavă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS