10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlergia la polen - tratamente naturiste care dau rezultate

Alergia la polen – tratamente naturiste care dau rezultate

Alergia la polen este una dintre cele mai comune probleme de sănătate. De vină pentru apariția simptomelor asociate alergiei este polenul florilor.

Sistemul imunitar apară în mod normal organismul de virusuri și bacterii. La persoanele alergice la polen, sistemul imunitar identifică eronat polenul ca fiind un intrus. Astfel, începe să producă substanțe chimice pentru a lupta împotriva polenului. Reacția conduce la numeroase simptome iritante, cum ar fi: strănut, nas înfundat, lăcrimarea ochilor. Unii oameni se confruntă cu această alergie pe tot parcursul anului, în timp ce alții doar sezonier, spun specialiştii de la clicksanatate.ro. De exemplu, persoanele care sunt sensibile la polenul de mesteacăn se confruntă cu simptome primăvara, când mestecenii sunt în floare, pe când alergicii la ambrozie sunt afectați primăvara târziu și la începutul toamnei. Alergia poate să dispară prin întreruperea contactului cu alergenul care a declanșat reacția, când acesta poate fi identificat, prin terapie medicamentoasă sau urmând un tratament naturist.

Ceapa verde, utilă în alergia la polen

Având efect diuretic, depurativ și de reglare a activității unor glande din organismul uman, ceapa are importante proprietăți antialergice. Astfel, celor care sunt alergici la polen li se recomandă să consume în această perioadă 8-10 fire de ceapă verde, în fiecare zi, eventual în amestec cu alte verdețuri.

Lavanda desfundă nasul

Guturaiul fânului este o formă de alergie ce afectează un număr mare de persoane, primăvara. Este suficient să pui pe un șervețel 2-3 picături de ulei esențial de lavandă, de 3-5 ori pe zi, și să-l păstrezi la îndemână. Seara, picură pe pernă 2-3 picături de ulei de lavandă, pentru desfundarea nasului. De asemenea, se pun 1-2 picături de ulei de cătină, în fiecare nară, seara la culcare.

Ceaiul de pătrunjel scade producția de histamină

Rădăcina de pătrunjel conține o substanță numită apigenina, care reduce intensitatea reacțiilor alergice. Se recomandă cura cu rădăcină de pătrunjel, combinată cu sucuri de pătrunjel (50 ml zilnic) și morcov (400 ml zilnic). Tratamentul trebuie ținut 2-4 săptămâni, la începutul polenizării, sau atunci când sensibilitatea alergică este în creștere. Ceaiul preparat dintr-o linguriță de pătrunjel uscat la 200 ml apă, din care se pot bea trei căni pe zi, scade producția de histamină, substanță responsabilă cu declanșarea alergiei. Tratamentul se poate urma perioade foarte lungi de timp.

Cura cu trei-frați-pătați previne alergia la polen

Cura cu infuzie combinată de trei-frați-pătați este recomandată celor care vin în contact cu polenul sau cu praful și care se confruntă cu strănut, urticarii pe piele, senzație de sufocare ori le curge nasul și le lăcrimează ochii. Remediul previne reacțiile alergice și le diminuează intensitatea. Tratamentul trebuie urmat 1-2 luni, timp în care se consumă 2-4 căni de infuzie pe zi, pe stomacul gol. Ca să prepari infuzia combinată, pune 2 linguri de frunze și flori uscate, nemăcinate, într-o cană (250 ml) de apă la înmuiat. Ține planta la macerat până dimineața. A doua zi, filtrează licoarea rezultată și opărește planta rămasă cu o cană de apă. Așteaptă ca infuzia să ajungă la temperatura camerei, după care strecoar-o prin tifon. La sfârșit, se combină maceratul cu infuzia răcită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS