20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile rodiei pentru sănătate

Beneficiile rodiei pentru sănătate

Rodiile sunt din ce în ce mai populare printre persoanele care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos. Cunoscută şi sub denumirea de „fructul dragostei“ sau „fructul vieţii“, rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde. Printre beneficiile rodiei se numără menţinerea sănătăţii inimii şi îngrijirea şi înfrumuseţarea pielii.

Surse importante de vitamina C (un antioxidant natural), rodiile sunt din ce în ce mai apreciate datorită proprietăţilor lor extraordinare. Unul dintre beneficiile acestor fructe este faptul că protejează pielea şi îi reface elasticitatea pierdută în sezonul rece, iar proprietățile antiinflamatorii, antibacteriene și antivirale recomandă rodiile în numeroase aplicații terapeutice. Bea în fiecare dimineață un pahar cu suc de rodie, pe nemâncate. Lichidul binefăcător va fi absorbit în totalitate și va contribui la procesul de regenerare a organismului.

Poate inhiba dezvoltarea cancerului

Rodia conține multă vitamina C și alți antioxidanți, în special în semințe și suc. Polifenolii din rodie au efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare și protejează împotriva unor tipuri de cancer și tulburări neurologice. De asemenea, studiile în domeniu sugerează că unii compuși din rodie pot stopa extinderea tumorilor în corp. Rodiile sunt de ajutor nu numai la nivel celular, ci şi în ceea ce priveşte sănătatea emoţională şi mintală. Persoanele care au consumat în mod constat suc de rodii şi-au îmbunătăţit starea de spirit, iar stările de anxietate s-au ameliorat.

Cum introduci rodia în dieta ta zilnică?

Seminţele de rodie sunt o gustare delicioasă şi hrănitoare, în timp ce sucul de rodie este o sursă grozavă de antioxidanţi şi nutrienţi, fără fibre. Rodia fi consumată ca atare, sub formă de suc, smoothie sau încorporată în alt piure de fructe. Extractul de rodie din suplimente oferă o doză concentrată de antioxidanţi, de multe ori în combinaţie cu alte plante.

Cum alegem rodia?

După ce este culeasă, rodia nu se mai coace. Aşa că o rodie coaptă o recunoaşteţi după culoare. Aceasta trebuie să fie roşu-purpuriu, iar coaja trebuie să fie fără zgârieturi. Fructul poate fi păstrat în aceleaşi condiţii ca şi merele.

Mască revigorantă pentru ten

Gândește-te de două ori înainte să investești în produse de înfrumusețare care promit rezultate rapide. Încearcă să îți prepari în casă remedii de frumusețe pe bază de rodie. Grație cantității deloc de neglijat de antioxidanți, rodia menține tenul tânăr și îl ajută să fie mai rezistent împotriva radicalilor liberi vinovați în procesul celular de îmbătrânire. Când vrei să scapi de pete roşii, piele uscată, cicatrici, poţi aplica, de două ori pe zi, de preferat dimineaţa şi seara, o mască revigorantă preparată dintr-o banană, o linguriţă cu miere şi două cu suc de rodie. Toate ingredientele se amestecă în blender şi apoi se aplică pe faţă. Un sfert de oră se lasă masca pe piele, pentru a-şi face efectul.

Cum se desface rapid rodia

Taie fructul pe orizontală în două jumătăți. Fiecare parte se întoarce cu sâmburii în jos, deasupra unui bol cu apă. Cu o lingură de lemn lovești coaja rodiei și vei observa că boabele roșii vor cădea rând pe rând în apă. O rodie de aproximativ 150 g oferă corpului 125 de calorii, din care 2,5 g proteine, 1,8 g lipide, 30 g glucide şi 6 g fibre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS