Acasă Sanatate Ce boli ne strică bucuria primăverii

Ce boli ne strică bucuria primăverii

-

Deși și-a făcut mai greu simțită prezența, primăvara, cu toată frumusețea ei, poate fi neiertătoare. Mai ales când vine vorba de sănătate.
Odată cu renașterea naturii, după mult prea lunga și obositoarea iarnă, soarele timid poate face și mult rău. Căci și alergenii, virusurile și bacteriile revin la viață. Organismul e vlăguit și predispus la diverse afecțiuni de sezon, mai ales dacă are un sistem imunitar nu tocmai în formă. Prin urmare, mult-așteptata primăvară se poate transforma într-un inamic.
Indiferent dacă suferi de anumite boli sau nu, tot e bine să treci pragul cabinetului medical la început de primăvară. Un set de analize complet nu strică nimănui. Măcar să iasă ele bune, că nu ai nimic de pierdut, mai ales dacă e în joc propria sănătate! Iată care sunt posibilele boli cu care te-ai putea confrunta în acest sezon:

Alergiile sunt „vedete“

Dacă-ți curge nasul, strănuți, te mănâncă pielea, îți lăcrimează sau te „înțeapă“ ochii, ia legătura cu un alergolog. Umiditatea caracteristică aerului primăverii aduce și probleme pentru cei predispuși la alergii. Persoanele cu astm au cel mai mult de suferit. Mai mult, mucoasa oculară e afectată în acest sezon, iar conjunctivita alergică creează probleme mari.

Probleme digestive

Gastrita, ulcerul și virozele digestive debutează sau se agravează în această perioadă. În ceea ce privește afecțiunile gastrice, se produce inflamaţia mucoasei, numită medical gastroduodenită, care, în stadii avansate, duce la apariția așa-numitelor nișe. Crizele sunt insuportabile și se finalizează, de obicei, la spital. Virusurile care dau naștere afecțiunilor respiratorii pot avea și manifestări digestive agresive. Diareea și enterocolita se numără printre ele. Și nu se tratează cu antibiotice!

Răceala şi gripa de sezon

Sunt afecțiuni mult mai periculoase și mai agresive decât cele obișnuite, din sezonul rece. Se transmit mai ușor, pe fondul unui sistem imunitar slăbit. Se tratează mai greu, iar medicamentele reușesc cu greu să le vină de hac.

Depresia nu iartă!

În vreme ce majoritatea persoanelor se bucură de venirea primăverii, sunt unii care suferă psihic în acest moment. Este vorba despre o tulburare afectivă sezonieră, cunoscută drept depresie de primăvară. E cel mai greu de îndurat, căci cel afectat se simte copleșit când toată lumea e veselă în jur. Dacă starea aceasta persistă, nu evita medicul! Poate fi vorba despre un episod depresiv major.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....