17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLeurda - cel mai puternic detoxifiant de primăvară

Leurda – cel mai puternic detoxifiant de primăvară

Ea este cunoscută pentru beneficiile sale asupra sănătății încă din vremea dacilor, când era folosită pentru tratarea bolilor de rinichi și ca depurativ. În Imperiul Roman, leurda era folosită că adjuvant în detoxifierile de primăvară pentru că ea curață sângele, plămânii și tractul digestiv. Iată cum acest leac din străbuni revine în atenția noastră după ani și ani. Este incredibil cum strămoșii noștri cunoșteau tainele naturii și se foloseau de aceste plante pentru a se trata și vindeca de boli, iar noi am uitat aproape complet de ele.

Beneficii ale consumului de leurdă

Leurda este cunoscută pentru rolul ei depurativ și diuretic. Ea curăță sângele, ficatul, rinichii și vezica, stomacul și intestinele. Așadar, după o iarnă lungă, cea mai bună plantă pentru detoxifiere este leurda. Pentru a beneficia de acest detoxifiant natural, se recomandă o cură cu salată în care să puneți și leurdă, timp de trei – patru săptămâni.

Leurdă, remediu pentru cancer

Testele făcute au relevat faptul că leurda stimulează sistemul imunitar, iar compușii pe bază de sulf (alicina, ajoena) au o acțiune antitumorală foarte puternică. De asemenea, conținutul de seleniu din leurdă este un antitumoral foarte puternic. Așadar, pentru prevenirea și combaterea cancerului se recomandă consumul de frunze de leurdă proaspete, în salată, în cure cât mai lungi. Se recomandă în cancerul de colon, tiroidian, testicular, genital feminin, bucal, pulmonar și urinar.

Nivel ridicat al colesterolului și al tensiunii arteriale

Frunzele tinere ale leurdei sunt recomandate persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și au un nivel ridicat al colesterolului și al trigliceridelor din sânge, datorită prezenței benefice a mineralelor. Această plantă are un efect benefic asupra arterelor și poate preveni, de asemenea, ateroscleroza.

Inflamații și infecții

Consumul de leurdă proaspătă are un efect benefic asupra paraziților din intestine. Această plantă previne iritațiile intestinelor și protejează organismul de răceli și gripă. Ajută la tratarea bronșitelor, deoarece curăță căile respiratorii, ameliorează respirația și reduce tusea.

Ulcer gastric și gastrită

Consumul de leurdă este recomandat și persoanelor care au probleme cu ulcerul gastric. Leurda are un efect tranchilizant asupra stomacului iritat și durerilor cauzate de ulcer.

Sănătatea pielii

Folosit la baie, usturoiul sălbatic este recomandat pentru persoanele care au probleme cu pielea, inflamații ale pielii, iritații ale pielii, precum și eczeme și dermatită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS