11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru cicatrici

Remedii pentru cicatrici

Cicatricile sunt imperfecțiuni inestetice pe care cei mai mulți dintre noi vrem să le îndepărtăm sau cel puțin să le reducem aspectul. Pe lângă tratamentele scumpe, avem la dispoziție diverse remedii naturiste pentru cicatrici, care pot ajuta pielea să arate din nou sănătoasă puțin câte puțin.
Oţetul de mere are numeroase beneficii pentru sănătate. Recunoscut pentru proprietăţile sale de a scădea nivelul glucozei din sânge şi a colesterolului, ca şi pentru efectul de detoxifiere a organismului, oţetul de mere este eficient şi pentru tratamentul cicatricilor, determinând o mai rapidă exfoliere a pielii şi o atenuare a aspectului ţesutului.
Se foloseşte în părţi egale, cât oţet atâta apă în care se înmoaie un beţişor pentru urechi cu care se tamponează cicatricea. Se lasă să acţioneze timp de un sfert de oră, după care se spală local cu apă. Se aplică tratamentul de două ori pe zi. Este indicat să nu se pună oţet direct pe ţesutul afectat pentru că există riscul unei iritaţii. E mai bine să fie diluat cu apă. Mierea brută este un remediu popular în bucătărie nu doar pentru faptul că este sănătoasă, ci şi pentru proprietăţile sale medicinale, antibacteriene care ajută rănile să se vindece.
Lichidul gălbui stimulează fluxul de oxigen, determinând vindecarea mai rapidă a ţesuturilor distruse. Agenţii antimicrobieni din miere creează o barieră protectivă în faţa înfecţiilor, reducând riscul formării unor cicatrici severe. Mai mult decât atât, mierea ajută la regenerarea pielii şi previne formarea excesului de colagen. Se aplică miere pe ţesutul afectat şi se masează timp de 10 minute.
Ulei de cocos: Ori de câte ori aveți o cicatrice, aplicați ulei de nucă de cocos pe ea. Acest lucru va reduce cicatricea, ceea ce o va face în cele din urmă invizibilă.
Ulei de lavandă: Ia câteva picături de ulei de lavandă și aplică pe cicatrici.
Castravete: Se pune o felie de castravete crud sau aplicați suc pe cicatrice.
Tomate: Se aplică o felie de roșie pe cicatrice sau masați cu suc de roșii.
Crema cu Vitamina E: Aplicați cremă cu vitamina E pe cicatrici.
Scrub cu sare: Folosiți un exfoliant cu sare, care conține papaya. Papaya va oferi o nouă strălucire pentru pielea ta în timp ce exfoliantul cu sare se va exfolia și elimina pielea moartă, ceea ce face cicatricile aproape invizibile.
Ceai de mușețel: Se spală cicatricile cu ceai de mușețel. Acesta va ajuta ca cicatricile să se estompeze.
Aspirina: Ia două aspirine și zdrobește-le. Se adaugă câteva picături de apă pentru a prepara o pastă. Aplicați pe cicatrici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS