9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateLămâia și beneficiile asupra sănătății

Lămâia și beneficiile asupra sănătății

Consumul de lămâie ajută în tratamentul infecțiilor gâtului, indigestiei, constipației, problemelor dentare, febrei, hemoragiilor interne, reumatismului, arsurilor, excesului de greutate, problemelor părului, tulburărilor respiratorii, holerei și hipertensiunii arteriale. Studiile efectuate de specialiștii urologi au demonstrat faptul că sucul de lămâie poate fi util pentru vindecarea pietrelor la rinichi prin formarea citratului urinar care previne apariția formării cristalelor.
Febra. Sucul de lămâie este recomandat să se utilizeze de către persoanele care au răceală, gripă sau febră. Acesta declanșează transpirația și diminuează febra.
Îngrijirea dinților. Sucul de lămâie ar putea fi folosit și pentru îngrijirea danturii. În cazul în care se aplică suc proaspăt de lămâie pe zonele dureroase ale dinților, durerea se poate ameliora. De asemenea, masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimină mirosul neplăcut al acestora și preîntâmpină alte probleme de sănătate legate de gingii. În plus, lămâia poate fi folosită la curățarea periodică a dinților. Poate fi aleasă pentru întreținerea sănătății dinților. Alegeți o pastă de dinți care conține printre ingrediente lămâie sau puteți adăuga o picătură de lămâie pe pasta de dinți utilizată în mod frecvent. În cazul în care o persoană mănâncă pulpa lămâii și simte arsuri în interiorul cavității bucale își va clăti imediat gura cu multă apă.
Ameliorează anxietatea. Studii recente au demonstrat că mirosul lămâilor are un efect relaxant și contribuie la ameliorarea stărilor de oboseală, anxietate, tensiune și nervozitate. Totodată, aroma de lămâie îmbunătățește moralul și vindecă insomnia.
Vindecă aftele bucale. Proprietățile antibacteriene și antivirale ale lămâilor pot accelera procesul de vindecare al aftelor. Clătește-ți gura cu un amestec de apă călduță și zeamă de lămâie de trei ori pe zi și ai să observi o diminuare a arsurilor provocate de afte.
Înlătură oboseala. Când te simți extenuată și incapabilă să îți duci la bun sfârșit îndatoririle, lămâia îți poate servi drept un veritabil energizant. Ea stimulează activitatea creierului și sporește capacitatea de concentrare.
Împrospătează respira-ția. Dacă ai fumat, ai băut alcool, cafea sau ai mâncat anumite condimente, te poți baza pe lămâie pentru înlăturarea mirosului neplăcut al gurii. Trebuie doar să o clătești cu zeamă de lămâie amestecată cu puțină apă călduță.
Protejează stomacul. Acidul lămâilor stimulează producerea acidului gastric și sporește activitatea mușchilor stomacului. Trebuie doar să bei o cană de zeamă de lămâie în amestec cu apă călduță după fiecare masă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS