16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMedicul Radu Zamfir este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Medicul Radu Zamfir este noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant

Noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant este doctorul Radu Zamfir. Medicul a fost numit prin Ordin al ministrului Sanatatii, Sorina Pintea.
Astăzi, încetează și detașarea Ancăi Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof.dr. Octavian Fodor” Cluj în funcţia de director executive la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.
În 20 ianuarie 2014, Radu Zamfir devenea, în fața opiniei publice din țara noastră, un adevărat erou, după ce o aeronavă cu cadre medicale pilotată de Adrian Iovan s-a prăbușit în munții Apuseni.
Dr.Radu Zamfir a fost formator în cadrul unor proiecte europene dedicate transplantului de organe, precum “Educaţia medicilor în domeniul translantului” şi “Dezvoltarea competenţelor în transplant”.

De-a lungul carierei sale dedicate activităţii de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincţii, printre care şi o Diplomă de excelenţă pentru contribuţia deosebită şi implicarea în dezvoltarea activităţii de transplant hepatic în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS