Acasă Sanatate Cum ne îngrijim tenul primăvara?

Cum ne îngrijim tenul primăvara?

-

Tenul nostru are nevoie de o îngrijire diferenţiată în funcţie de anotimp. Odată cu venirea primăverii, suntem invadate de bună dispoziţie şi tenul nostru ar trebui să arate la fel.
Primăvara ne face nerăbdătoare să ne afişăm proaspete şi înfloritoare, dar la sfârşitul iernii tenul nostru tinde să fie uscat, deshidratat, lipsit de vitalitate şi de prospeţime din cauza alimentaţiei sărace în vitamine din timpul anotimpului rece, dar şi din cauza frigului şi vântului.
De aceea, pentru a avea un ten perfect, este nevoie de câteva eforturi suplimentare. Pentru îngrijirea pielii uscate, accentul trebuie să se pună pe hrănire şi pe hidratare.
Anumite produse de îngrijire, precum săpunurile dure sau produsele tonifiante cu alcool, trebuie şterse de pe lista de cumpărături întrucât usucă tenul şi mai tare.
Produsele pe bază de AHA (alfa hidroxiacizi) şi BHA (beta hidroxiacizi) care exfoliază stratul de celule moarte şi deteriorate sunt recomandate.
Trei paşi esenţiali fac diferenţa între o piele îngrijită şi o piele perfectă.

Curăţarea tenului

Demachierea este un pas obligatoriu care trebuie realizat atât dimineaţa, cât şi seara, indiferent dacă obişnuiţi să vă machiaţi sau preferaţi aspectul natural.
Curăţarea tenului trebuie să se facă cu blândeţe, cu produse care nu usucă, altfel se produce un dezechilibru, iar pielea va începe să producă mai mult sebum. Nu uitaţi să folosiţi un lapte demachiant potrivit tipului de ten.

Tonifierea

Loţiunile tonifiante au rolul de a îndepărta reziduurile rămase după demachiere şi de a pregăti tenul pentru aplicarea produselor hidratante sau de hrănire.
Tonicele cu alcool fac mai mult rău decât bine dacă aveţi tenul uscat sau sensibil pentru că îndepărtează bariera de protecţie a pielii, de aceea, folosiţi loțiuni care conțin vitamine.

Hidratarea şi hrănirea

Hidratarea şi hrănirea tenului uscat se realizează cu ajutorul cremelor, dar şi al măştilor. Aplicaţi produsele de gomaj pe faţa proaspăt curăţată!
Acestea conţin granule foarte fine obținute din sâmburi de fructe în general. Frecaţi uşor pentru a îndepărta celulele moarte şi impurităţile pielii, apoi clătiţi faţa cu apă călduţă.
Altă variantă ar fi exfoliantele care elimină impurităţile printr-un proces chimic cu ajutorul enzimelor. Ultima etapă constă în aplicarea cremei hidratante.
Cele mai potrivite creme pentru tenul lipsit de vitalitate sunt cele care conțin o cantitate mare de apă, ceai verde sau aloe vera.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Întâlnirile şi dialogurile cu prietenii sunt interesante, dar imprevizibile. Este posibil să revedeţi o cunoştinţă mai veche, de care nu mai...